All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Emollients in cosmetic emulsions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892781" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892781 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Emolienty v kosmetických emulzích

  • Original language description

    Cílem práce bylo připravit modelové typy emulzí o/v se třemi různě polárními emolienty - isopropylpalmitátem, slunečnicovým olejem a vazelínovým olejem za účelem porovnání jejich fyzikální stability v závislosti na polaritě emolientu a senzoricky je zhodnotit. Fyzikální stabilita vyrobených emulzí byla hodnocena makroskopicky i mikroskopicky pro sledování změn distribuce velikosti částic v průběhu skladování emulzí. Z makroskopického hlediska byly všechny emulze po celou dobu pozorování stabilní. Mikroskopickým sledováním stability bylo zjištěno, že emulze s lipofilním vazelínovým olejem byla nejstabilnější, protože kapénky tohoto emolientu měly nejmenší velikost pohybující se v obvyklém rozmezí 0,1 až 10 mým. Polárnější emulze se slunečnicovým olejema IPP vykazovaly nehomogenitu a mikroskopickou nestabilitu. Při senzorickém hodnocení se jako celkově nejpříjemnější jevila emulze s vazelínovým olejem, protože nejvíce zvláčnila pokožku a nezanechávala na ní tak mastný pocit jako emulze

  • Czech name

    Emolienty v kosmetických emulzích

  • Czech description

    Cílem práce bylo připravit modelové typy emulzí o/v se třemi různě polárními emolienty - isopropylpalmitátem, slunečnicovým olejem a vazelínovým olejem za účelem porovnání jejich fyzikální stability v závislosti na polaritě emolientu a senzoricky je zhodnotit. Fyzikální stabilita vyrobených emulzí byla hodnocena makroskopicky i mikroskopicky pro sledování změn distribuce velikosti částic v průběhu skladování emulzí. Z makroskopického hlediska byly všechny emulze po celou dobu pozorování stabilní. Mikroskopickým sledováním stability bylo zjištěno, že emulze s lipofilním vazelínovým olejem byla nejstabilnější, protože kapénky tohoto emolientu měly nejmenší velikost pohybující se v obvyklém rozmezí 0,1 až 10 mým. Polárnější emulze se slunečnicovým olejema IPP vykazovaly nehomogenitu a mikroskopickou nestabilitu. Při senzorickém hodnocení se jako celkově nejpříjemnější jevila emulze s vazelínovým olejem, protože nejvíce zvláčnila pokožku a nezanechávala na ní tak mastný pocit jako emulze

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přenášek Mezinárodní kosmetologická konference Frymburk 2011

  • ISBN

    978-80-904679-0-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    125-129

  • Publisher name

    Kosmetologická společnost České republiky

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Frymburk

  • Event date

    Oct 3, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article