The new barley for baking and more - betaBARLEY with high-level of beta-glucans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892851 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nový ječmen betaBARLEY s vysokým obsahem beta-glukanů pro pekařské využití
Original language description
Nová odrůda zimního ječmene s vysokým obsahem vlákniny potravy zejména beta-glukanů byla sledována s ohledem na pekařské využití a nutriční složení ječné mouky a finálního produktu. Bylo zjištěno odlišné zastoupení jednotlivých složek ječného zrna (vysoký obsah amylopektinu ve škrobu, dvojnásobný obsah vlákniny potravy a trojnásobný obsah beta-glukanů v porovnání s běžnými ječmeny). Byla porovnávána výtěžnost a senzorická analýza (zejména barva a vzhled produktů) různých výrobků z tohoto ječmene s výrobky připravenými z běžného ječmene.
Czech name
Nový ječmen betaBARLEY s vysokým obsahem beta-glukanů pro pekařské využití
Czech description
Nová odrůda zimního ječmene s vysokým obsahem vlákniny potravy zejména beta-glukanů byla sledována s ohledem na pekařské využití a nutriční složení ječné mouky a finálního produktu. Bylo zjištěno odlišné zastoupení jednotlivých složek ječného zrna (vysoký obsah amylopektinu ve škrobu, dvojnásobný obsah vlákniny potravy a trojnásobný obsah beta-glukanů v porovnání s běžnými ječmeny). Byla porovnávána výtěžnost a senzorická analýza (zejména barva a vzhled produktů) různých výrobků z tohoto ječmene s výrobky připravenými z běžného ječmene.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
48-51
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—