All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of authenticity of wine based on metabolomic fingerprints

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892896" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892896 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení autenticity vína na základě metabolomických fingerprintů

  • Original language description

    V příspěvku je diskutován aplikační potenciál metabolomického fingerprintingu pro zajištění autenticity vína. Byly testovány následující instrumentální techniky: (i) head-space mikroextrakce tuhou fází ve spojení s kompletní dvourozměrnou plynovou chromatografií a hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostním analyzátorem (HS-SPME-GCxGC-TOFMS) pro analýzu těkavých látek; (ii) ultra-vysokoúčinná kapalinová chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostnímanalyzátorem (UHPLC-HRTOFMS) pro analýzu polárních látek; (iii) hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru využívající sondu pro analýzu látek za atmosférických podmínek ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostnímanalyzátorem (ASAP-HRTOFMS) pro analýzu ionizovatelných sloučenin.

  • Czech name

    Hodnocení autenticity vína na základě metabolomických fingerprintů

  • Czech description

    V příspěvku je diskutován aplikační potenciál metabolomického fingerprintingu pro zajištění autenticity vína. Byly testovány následující instrumentální techniky: (i) head-space mikroextrakce tuhou fází ve spojení s kompletní dvourozměrnou plynovou chromatografií a hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostním analyzátorem (HS-SPME-GCxGC-TOFMS) pro analýzu těkavých látek; (ii) ultra-vysokoúčinná kapalinová chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostnímanalyzátorem (UHPLC-HRTOFMS) pro analýzu polárních látek; (iii) hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru využívající sondu pro analýzu látek za atmosférických podmínek ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií s průletovým hmotnostnímanalyzátorem (ASAP-HRTOFMS) pro analýzu ionizovatelných sloučenin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    41

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    107-110

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database