All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

White rice addition effect on bright wheat flour properties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894645" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894645 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/12:43894645

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakteristiky cereálních výrobků z pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé

  • Original language description

    Modelové kompozitní mouky s obsahem světlé nebo tmavé rosičky 10 a 20% vykazují odlišné reologické chování od pšeničné mouky na základě odlišného zastoupení obalových částí zrna. Výrobky s rosičkovou moukou se vyznačují kávově hnědým zbarvením a příjemnou chutí ale vyšší hutností střídy. Měrný objem pečiva s rostoucím přídavkem klesá, zatímco v případě vypichovaných sušenek nebyl tento negativní vliv obohacení průkazný. Těstoviny ve vařeném stavu jsou senzoricky srovnatelné s pšeničnými a v případě vyšší fortifikace celozrnnou moukou byla navíc potvrzena vyšší vaznost vody.

  • Czech name

    Charakteristiky cereálních výrobků z pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé

  • Czech description

    Modelové kompozitní mouky s obsahem světlé nebo tmavé rosičky 10 a 20% vykazují odlišné reologické chování od pšeničné mouky na základě odlišného zastoupení obalových částí zrna. Výrobky s rosičkovou moukou se vyznačují kávově hnědým zbarvením a příjemnou chutí ale vyšší hutností střídy. Měrný objem pečiva s rostoucím přídavkem klesá, zatímco v případě vypichovaných sušenek nebyl tento negativní vliv obohacení průkazný. Těstoviny ve vařeném stavu jsou senzoricky srovnatelné s pšeničnými a v případě vyšší fortifikace celozrnnou moukou byla navíc potvrzena vyšší vaznost vody.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-601-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    123-128

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 1, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article