White rice addition effect on bright wheat flour properties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894645" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894645 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/12:43894645
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Charakteristiky cereálních výrobků z pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé
Original language description
Modelové kompozitní mouky s obsahem světlé nebo tmavé rosičky 10 a 20% vykazují odlišné reologické chování od pšeničné mouky na základě odlišného zastoupení obalových částí zrna. Výrobky s rosičkovou moukou se vyznačují kávově hnědým zbarvením a příjemnou chutí ale vyšší hutností střídy. Měrný objem pečiva s rostoucím přídavkem klesá, zatímco v případě vypichovaných sušenek nebyl tento negativní vliv obohacení průkazný. Těstoviny ve vařeném stavu jsou senzoricky srovnatelné s pšeničnými a v případě vyšší fortifikace celozrnnou moukou byla navíc potvrzena vyšší vaznost vody.
Czech name
Charakteristiky cereálních výrobků z pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé
Czech description
Modelové kompozitní mouky s obsahem světlé nebo tmavé rosičky 10 a 20% vykazují odlišné reologické chování od pšeničné mouky na základě odlišného zastoupení obalových částí zrna. Výrobky s rosičkovou moukou se vyznačují kávově hnědým zbarvením a příjemnou chutí ale vyšší hutností střídy. Měrný objem pečiva s rostoucím přídavkem klesá, zatímco v případě vypichovaných sušenek nebyl tento negativní vliv obohacení průkazný. Těstoviny ve vařeném stavu jsou senzoricky srovnatelné s pšeničnými a v případě vyšší fortifikace celozrnnou moukou byla navíc potvrzena vyšší vaznost vody.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-601-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
123-128
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—