All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Membrane separation of salinated wastewater in food industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896989" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896989 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Membránová separace zasolených odpadních vod v potravinářském průmyslu

  • Original language description

    Membránové separační techniky nacházejí uplatnění v nejrůznějších oblastech potravinářského průmyslu. Hlavní předností membránových separací je jednoduchost zařízení, specifická dělící schopnost, která závisí na vlastnostech separovaného média a materiálu membrány. Potravinářské materiály jsou co do složení a vlastností velice proměnlivé, a proto je často zapotřebí ověřit na reálném a nikoliv modelovém vzorku, jak se bude celý systém při membránové separaci chovat a jakých bude dosaženo výsledků. Z tohoto důvodu je na Ústavu sacharidů a cereálií k dispozici celá řada jak laboratorních tak i poloprovozních membránových modulů zahrnující celé spektrum tlakových membránových separací od mikro-, ultra- a nanofiltrace až po reverzní osmózu, s možností využití celé škály membrán; keramické, polymerní, hollow fibres, atd.

  • Czech name

    Membránová separace zasolených odpadních vod v potravinářském průmyslu

  • Czech description

    Membránové separační techniky nacházejí uplatnění v nejrůznějších oblastech potravinářského průmyslu. Hlavní předností membránových separací je jednoduchost zařízení, specifická dělící schopnost, která závisí na vlastnostech separovaného média a materiálu membrány. Potravinářské materiály jsou co do složení a vlastností velice proměnlivé, a proto je často zapotřebí ověřit na reálném a nikoliv modelovém vzorku, jak se bude celý systém při membránové separaci chovat a jakých bude dosaženo výsledků. Z tohoto důvodu je na Ústavu sacharidů a cereálií k dispozici celá řada jak laboratorních tak i poloprovozních membránových modulů zahrnující celé spektrum tlakových membránových separací od mikro-, ultra- a nanofiltrace až po reverzní osmózu, s možností využití celé škály membrán; keramické, polymerní, hollow fibres, atd.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    60. konference chemického a procesního inženýrství

  • ISBN

    978-80-02-02500-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    13

  • Pages from-to

    1-13

  • Publisher name

    Česká společnost chemického inženýrsví

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Srní

  • Event date

    Oct 14, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article