Development and trends of processing technology and technology in the sugar processing in the last 20 years
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896994" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896994 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a trendy zpracovatelských procesů a technologických postupů v cukrovarnictví v posledních 20 letech
Original language description
Existence výroby cukru a cukrovarnictví byla v našich zemích historicky dána rozvojem průmyslu, zemědělství a později i zahraničního obchodu ? vývoz cukru a cukrovarů. Zejména mezi světovými válkami patřila naše země mezi přední světové výrobce a exportéry cukru. Rozvoj cukrovarnictví je spojen i s rozvojem a vysokou úrovní trojírenského průmyslu. Do téměř celého cukrovarnického světa byly vyváženy jednotlivé zařízení i celé technologické celky ? např. bylo exportováno do světa 208 kompletních cukrovarů. Řada světově proslulých cukrovarnických vědců a technologů pochází z naší země a mnoho zásadních dodnes používaných postupů a aparátů je spojeno s naším cukrovarnickým výzkumem a vysokým školstvím.
Czech name
Vývoj a trendy zpracovatelských procesů a technologických postupů v cukrovarnictví v posledních 20 letech
Czech description
Existence výroby cukru a cukrovarnictví byla v našich zemích historicky dána rozvojem průmyslu, zemědělství a později i zahraničního obchodu ? vývoz cukru a cukrovarů. Zejména mezi světovými válkami patřila naše země mezi přední světové výrobce a exportéry cukru. Rozvoj cukrovarnictví je spojen i s rozvojem a vysokou úrovní trojírenského průmyslu. Do téměř celého cukrovarnického světa byly vyváženy jednotlivé zařízení i celé technologické celky ? např. bylo exportováno do světa 208 kompletních cukrovarů. Řada světově proslulých cukrovarnických vědců a technologů pochází z naší země a mnoho zásadních dodnes používaných postupů a aparátů je spojeno s naším cukrovarnickým výzkumem a vysokým školstvím.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
60. konference chemického a procesního inženýrství
ISBN
978-80-02-02500-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
1-8
Publisher name
Česká společnost chemického inženýrsví
Place of publication
Praha
Event location
Srní
Event date
Oct 14, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—