The nutritional composition of fruits and products aronia
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897144" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897144 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční složení plodů a výrobků z aronie
Original language description
Plody aronie (Aronia melanocarpa, angl. Chokeberry) mají vysokou biologickou hodnotu. Stejně jako ostatní druhy ovoce obsahují aronie vitaminy, minerály, sacharidy a organické kyseliny. Mimo jiné obsahují také fenolové sloučeniny s významným antioxidačním efektem. Cílem práce bylo seznámit čtenáře s méně známým druhem ovoce, s jeho chemickým a nutričním složením, možnostmi využití plodů a posouzení kvality výrobků dostupných v naší tržní síti. V rámci experimentální práce byl analyzován soubor deseti autentických vzorků plodů a sedmi jednodruhových výrobků z aronie.
Czech name
Nutriční složení plodů a výrobků z aronie
Czech description
Plody aronie (Aronia melanocarpa, angl. Chokeberry) mají vysokou biologickou hodnotu. Stejně jako ostatní druhy ovoce obsahují aronie vitaminy, minerály, sacharidy a organické kyseliny. Mimo jiné obsahují také fenolové sloučeniny s významným antioxidačním efektem. Cílem práce bylo seznámit čtenáře s méně známým druhem ovoce, s jeho chemickým a nutričním složením, možnostmi využití plodů a posouzení kvality výrobků dostupných v naší tržní síti. V rámci experimentální práce byl analyzován soubor deseti autentických vzorků plodů a sedmi jednodruhových výrobků z aronie.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Methods and parameters for evaluation of foodstuffs and food raw materials authenticity.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
15-17
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—