All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Xanthohumol enriched beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897266" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897266 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pivo se zvýšeným obsahem xanthohumolu

  • Original language description

    Xanthohumol je prenylflavonoid, který se vyskytuje téměř výhradně v chmelových hlávkách. V minulosti bylo prokázáno, že tato látka disponuje řadou zdravotních biologických aktivit prospěšných pro lidské zdraví jako např. antioxidační, antikancerogení a estrogení účinky. Rozpustnost xanthohumolu ve vodě a slabých alkoholických roztocích je však velmi nízká a proto obsah této látky v pivu bývá často nižší než 1 mg/l. Předmětem této práce je pivo s obsahem xanthohumolu minimálně 4 mg/L, které bylo připraveno speciálními technologickými a obohacovacími postupy využitelnými v provozním měřítku.

  • Czech name

    Pivo se zvýšeným obsahem xanthohumolu

  • Czech description

    Xanthohumol je prenylflavonoid, který se vyskytuje téměř výhradně v chmelových hlávkách. V minulosti bylo prokázáno, že tato látka disponuje řadou zdravotních biologických aktivit prospěšných pro lidské zdraví jako např. antioxidační, antikancerogení a estrogení účinky. Rozpustnost xanthohumolu ve vodě a slabých alkoholických roztocích je však velmi nízká a proto obsah této látky v pivu bývá často nižší než 1 mg/l. Předmětem této práce je pivo s obsahem xanthohumolu minimálně 4 mg/L, které bylo připraveno speciálními technologickými a obohacovacími postupy využitelnými v provozním měřítku.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    27481

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    VŠCHT Praze, Technická 5, Praha 6, PSČ 166 28

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence