Enzymatic methods for the detection of the freezing of the beef meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899814" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899814 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Enzymové metody pro detekci zmražení hovězího masa
Original language description
Ledové krystaly vznikají během procesu zmrazení masa poškození buněčných membrán a buněčné organely a způsobit uvolnění mitochondriálních enzymů do exsudátu. Přítomnost těchto enzymů může indikovat proto předchozí zmrazení masa. Na této hypotéze byla vyvinuta metoda pro rozlišení čerstvého masa od zmrazeného/rozmrazeného. Cílem této studie bylo dále porovnat aktivity mitochondriálních enzymů aconitasy a citrát syntázy v hovězím mase v různých skladovacích podmínkách. Zjištěný enzym byl navzdory teorii nalezen také v exsudátu čerstvého masa, ale v porovnání s hodnotami naměřenými v rozmrazeném mase byly významně nižší.
Czech name
Enzymové metody pro detekci zmražení hovězího masa
Czech description
Ledové krystaly vznikají během procesu zmrazení masa poškození buněčných membrán a buněčné organely a způsobit uvolnění mitochondriálních enzymů do exsudátu. Přítomnost těchto enzymů může indikovat proto předchozí zmrazení masa. Na této hypotéze byla vyvinuta metoda pro rozlišení čerstvého masa od zmrazeného/rozmrazeného. Cílem této studie bylo dále porovnat aktivity mitochondriálních enzymů aconitasy a citrát syntázy v hovězím mase v různých skladovacích podmínkách. Zjištěný enzym byl navzdory teorii nalezen také v exsudátu čerstvého masa, ale v porovnání s hodnotami naměřenými v rozmrazeném mase byly významně nižší.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Laboralim 2015: Zborník vedeckých prác
ISBN
978-80-89597-23-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
327-331
Publisher name
Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU)
Place of publication
Bratislava
Event location
Gabčíkovo
Event date
Mar 5, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—