All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Enzymatic methods for the detection of the freezing of the beef meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899814" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899814 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Enzymové metody pro detekci zmražení hovězího masa

  • Original language description

    Ledové krystaly vznikají během procesu zmrazení masa poškození buněčných membrán a buněčné organely a způsobit uvolnění mitochondriálních enzymů do exsudátu. Přítomnost těchto enzymů může indikovat proto předchozí zmrazení masa. Na této hypotéze byla vyvinuta metoda pro rozlišení čerstvého masa od zmrazeného/rozmrazeného. Cílem této studie bylo dále porovnat aktivity mitochondriálních enzymů aconitasy a citrát syntázy v hovězím mase v různých skladovacích podmínkách. Zjištěný enzym byl navzdory teorii nalezen také v exsudátu čerstvého masa, ale v porovnání s hodnotami naměřenými v rozmrazeném mase byly významně nižší.

  • Czech name

    Enzymové metody pro detekci zmražení hovězího masa

  • Czech description

    Ledové krystaly vznikají během procesu zmrazení masa poškození buněčných membrán a buněčné organely a způsobit uvolnění mitochondriálních enzymů do exsudátu. Přítomnost těchto enzymů může indikovat proto předchozí zmrazení masa. Na této hypotéze byla vyvinuta metoda pro rozlišení čerstvého masa od zmrazeného/rozmrazeného. Cílem této studie bylo dále porovnat aktivity mitochondriálních enzymů aconitasy a citrát syntázy v hovězím mase v různých skladovacích podmínkách. Zjištěný enzym byl navzdory teorii nalezen také v exsudátu čerstvého masa, ale v porovnání s hodnotami naměřenými v rozmrazeném mase byly významně nižší.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Laboralim 2015: Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-89597-23-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    327-331

  • Publisher name

    Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU)

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Gabčíkovo

  • Event date

    Mar 5, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article