All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Oxidation stabilitz of colostrum

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902592" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902592 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oxidační stabilita mleziva

  • Original language description

    Vzorky sušeného kravského a kozího mleziva byly skladovány po dobu 18 týdnů při různých teplotách (8, 25 a 30 o C). Vzorky kozího mleziva byly uloženy v otevřené i uzavřené atmosféře. Během skladování se zvýšil obsah těkavých vedlejší produktů oxidace lipidů. Tyto produkty jsou senzoricky aktivní láteky (aldehydy a těkavé kyseliny). Sekundární oxidační produkty byly stanoveny metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí (GC / MS). Příprava vzorku byla provedena pomocí SPME (Solid Phase mikroextrakce). Během skladování došlo k nárůstu aldehydů (pentanal, hexanal a heptanal), které byly dále oxidovány na těkavých kyselin (kyseliny pentanové, kyseliny hexanové, kyseliny heptanové). Obsah oxidačních produktů lipidů zvyšuje s rostoucí teplotou a otevřené atmosféře.

  • Czech name

    Oxidační stabilita mleziva

  • Czech description

    Vzorky sušeného kravského a kozího mleziva byly skladovány po dobu 18 týdnů při různých teplotách (8, 25 a 30 o C). Vzorky kozího mleziva byly uloženy v otevřené i uzavřené atmosféře. Během skladování se zvýšil obsah těkavých vedlejší produktů oxidace lipidů. Tyto produkty jsou senzoricky aktivní láteky (aldehydy a těkavé kyseliny). Sekundární oxidační produkty byly stanoveny metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí (GC / MS). Příprava vzorku byla provedena pomocí SPME (Solid Phase mikroextrakce). Během skladování došlo k nárůstu aldehydů (pentanal, hexanal a heptanal), které byly dále oxidovány na těkavých kyselin (kyseliny pentanové, kyseliny hexanové, kyseliny heptanové). Obsah oxidačních produktů lipidů zvyšuje s rostoucí teplotou a otevřené atmosféře.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Colostrum as a source of new primary products in food and food supplements characterized by improved dietary properties and high content of natural biologically active substances.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník Celostátní přehlídky sýrů 2016 - Výsledky přehlídek a sborník konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-973-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    53-58

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 20, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article