Composition formed after extrusion of food material, comprises acetylated maltodextrin that is reaction product of chemically or enzymatically degraded starch and maize semolina and native starch and highly acetylated starch
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913851 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kompozice s vyšším obsahem rezistentního škrobu na bázi chemické a extruzní modifikace škrobu
Original language description
Kompozice na bázi vysoce acetylovaného škrobu a acetylovaného maltodextrinu, která vznikne po extruzi potravinářského materiálu se sestává z acetylovaného maltodextrinu (A),vysoce acetylovaného škrobu (B), o hmotnostním poměru A/B v rozmezí 1/20 až 1/2, přičemž acetylovaný maltodextrin (A) je produkt reakce chemicky nebo enzymaticky odbouraného škrobu o dextrózovém ekvivalentu 10 až 25 a stupeň substituce výsledného maltodextrinu je nejméně 1,2 a nejvýše 3 a vysoce acetylovaný škrob (B) je o stupni substituce 0,9 až 3 a dále kukuřičné krupice a nativního škrobu v libovolném poměru.
Czech name
Kompozice s vyšším obsahem rezistentního škrobu na bázi chemické a extruzní modifikace škrobu
Czech description
Kompozice na bázi vysoce acetylovaného škrobu a acetylovaného maltodextrinu, která vznikne po extruzi potravinářského materiálu se sestává z acetylovaného maltodextrinu (A),vysoce acetylovaného škrobu (B), o hmotnostním poměru A/B v rozmezí 1/20 až 1/2, přičemž acetylovaný maltodextrin (A) je produkt reakce chemicky nebo enzymaticky odbouraného škrobu o dextrózovém ekvivalentu 10 až 25 a stupeň substituce výsledného maltodextrinu je nejméně 1,2 a nejvýše 3 a vysoce acetylovaný škrob (B) je o stupni substituce 0,9 až 3 a dále kukuřičné krupice a nativního škrobu v libovolném poměru.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
10404 - Polymer science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Wheat with specific starch composition and features for food and non-food purposes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
CZ306430-B6
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jan 18, 2017
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha 6 Dejvice, CZ
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence