Processing of oilseeds and vegetable oils in laboratory and industrial scale
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914297" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914297 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkce olejnin a olejů v laboratorním a průmyslovém měřítku
Original language description
Len olejný (Linum usitatissimum) obsahuje 35 - 40 % oleje, který se získává lisováním za studena, výlisky jsou výchozí surovinou při výrobě komerční lněné vlákniny. Vysoký obsah oxidačně labilních polyenových mastných kyselin klade vysoké požadavky na technologii. Mechanické získávání surového lněného oleje pro potřeby malých zpracovatelů je nutné optimalizovat. Proto byl sledován vliv vlhkosti kondicionovaných lněných semen na procesní parametry laboratorního lisování ? zejména výtěžku oleje, hmotnostní průchodnosti lisu, obsahu prolisů v surovém oleji a teploty surového oleje i výlisků.
Czech name
Produkce olejnin a olejů v laboratorním a průmyslovém měřítku
Czech description
Len olejný (Linum usitatissimum) obsahuje 35 - 40 % oleje, který se získává lisováním za studena, výlisky jsou výchozí surovinou při výrobě komerční lněné vlákniny. Vysoký obsah oxidačně labilních polyenových mastných kyselin klade vysoké požadavky na technologii. Mechanické získávání surového lněného oleje pro potřeby malých zpracovatelů je nutné optimalizovat. Proto byl sledován vliv vlhkosti kondicionovaných lněných semen na procesní parametry laboratorního lisování ? zejména výtěžku oleje, hmotnostní průchodnosti lisu, obsahu prolisů v surovém oleji a teploty surového oleje i výlisků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21100 - Other engineering and technologies
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z 55. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-44-9
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
7
Pages from-to
"51 "- 57
Publisher name
ČSCH, VŠCHT
Place of publication
Praha
Event location
Velké Bílovice
Event date
May 10, 2017
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—