All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fat oxidation products as sources of defects on packaged spring water

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917350" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917350 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2018.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2018.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Produkty oxidace tuků jako zdroje přípachu balené pramenité vody

  • Original language description

    Cílem této práce bylo navrhnout metodiku a identifikovat příčinu přípachu balené pramenité vody ve skleněných lahvích. Pro počáteční screening byla použita senzorická analýza a plynová chromatografie s hmotnostní spektrometrií a olfaktometrickým detektorem. Vybrané sloučeniny byly 18 poté analyzovány a kvantifikovány pomocí metody selective ion monitoring. Jako zdroj přípachu byl identifikován 2,4-dekadienal, produkt oxidace mastných kyselin, který vzniká během smažení a může difundovat skrz obalový materiál do výrobku. Jeho koncentrace v analyzovaných vzorcích byla v rozmezí od &lt;0,15 μg / l do 3,1 μg / l. Vzhledem k tomu, že limit detekce je 1 μg/l, nesprávné podmínky skladování mohou snížit smyslové vlastnosti balené vody.

  • Czech name

    Produkty oxidace tuků jako zdroje přípachu balené pramenité vody

  • Czech description

    Cílem této práce bylo navrhnout metodiku a identifikovat příčinu přípachu balené pramenité vody ve skleněných lahvích. Pro počáteční screening byla použita senzorická analýza a plynová chromatografie s hmotnostní spektrometrií a olfaktometrickým detektorem. Vybrané sloučeniny byly 18 poté analyzovány a kvantifikovány pomocí metody selective ion monitoring. Jako zdroj přípachu byl identifikován 2,4-dekadienal, produkt oxidace mastných kyselin, který vzniká během smažení a může difundovat skrz obalový materiál do výrobku. Jeho koncentrace v analyzovaných vzorcích byla v rozmezí od &lt;0,15 μg / l do 3,1 μg / l. Vzhledem k tomu, že limit detekce je 1 μg/l, nesprávné podmínky skladování mohou snížit smyslové vlastnosti balené vody.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7592-029-4

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

    1802-1433

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    126-129

  • Publisher name

    VŠCHT + VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 28, 2018

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article