Using zeolites in fish breeding and their influence on chemical and microbiological aspects of water
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919463" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919463 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3508/3452" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3508/3452</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití zeolitů při chovu ryb a jejich vliv na chemické a mikrobiologické aspekty vody
Original language description
V souvislosti s problematikou zjišťování kvality odpadních vod byla z nových mikrobiologických metod otestována molekulárně biologická metoda FISH, a to konkrétně pro identifikaci mikroorganismů na úroveň rodu ve vzorcích z biologických filtrů vhodných pro procesy čistění vod. Výsledky získané z této práce mohou být aplikovány do sfér různých oblastí průmyslu či zemědělství, včetně oblasti ochrany životního prostředí, a zejména tam, kde nedochází k účinnému biologickému čistění vod či průmyslových tekutin, jako např. odpadních vod v živočišné výrobě a chovu ryb, mlékárenství a dalších odvětvích potravinářského průmyslu.
Czech name
Využití zeolitů při chovu ryb a jejich vliv na chemické a mikrobiologické aspekty vody
Czech description
V souvislosti s problematikou zjišťování kvality odpadních vod byla z nových mikrobiologických metod otestována molekulárně biologická metoda FISH, a to konkrétně pro identifikaci mikroorganismů na úroveň rodu ve vzorcích z biologických filtrů vhodných pro procesy čistění vod. Výsledky získané z této práce mohou být aplikovány do sfér různých oblastí průmyslu či zemědělství, včetně oblasti ochrany životního prostředí, a zejména tam, kde nedochází k účinnému biologickému čistění vod či průmyslových tekutin, jako např. odpadních vod v živočišné výrobě a chovu ryb, mlékárenství a dalších odvětvích potravinářského průmyslu.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: New approaches and methods of analysis to ensure the quality, safety and health wholesomeness of cheeses, the optimization of their production and the streamline of hygiene and sanitation together with the lowering of environmental load by waste water.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
113
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
751-756
UT code for WoS article
000502333500008
EID of the result in the Scopus database
—