All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study: Use of antioxidants and foaming reducing agents in oils

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921356" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921356 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studie: Použití antioxidantů a látek snižující pěnění v olejích

  • Original language description

    Studie sledovala působení vybraných antioxidantů v olejích z pohledu omezení tvorby oxidačních produktů. Cílem byla optimalizace hladiny daného antioxidantu. Vhodnost praktického použití antioxidantu byla vyhodnocována na základě oxidačních změn v oleji, prostřednictvím měření obsahu polárních a polymerních látek, spektra oxidačních produktů. Pozornost byla věnována i výskytu procesních kontaminantů a ověření působení látek omezujících pěnění. Oleje byly hodnoceny i po senzorické stránce, zda daný antioxidant nevnáší do oleje nežádoucí pachuti.

  • Czech name

    Studie: Použití antioxidantů a látek snižující pěnění v olejích

  • Czech description

    Studie sledovala působení vybraných antioxidantů v olejích z pohledu omezení tvorby oxidačních produktů. Cílem byla optimalizace hladiny daného antioxidantu. Vhodnost praktického použití antioxidantu byla vyhodnocována na základě oxidačních změn v oleji, prostřednictvím měření obsahu polárních a polymerních látek, spektra oxidačních produktů. Pozornost byla věnována i výskytu procesních kontaminantů a ověření působení látek omezujících pěnění. Oleje byly hodnoceny i po senzorické stránce, zda daný antioxidant nevnáší do oleje nežádoucí pachuti.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.