All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

DETERMINATION OF ADDITIVES IN FOODS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43922886" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43922886 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    STANOVENÍ PŘÍDATNÝCH LÁTEK V POTRAVINÁCH

  • Original language description

    Přídatné látky neboli potravinová aditiva jsou dle Nařízení (ES)1333/2008 definovány jako látky, které jsou záměrně přidávány do potravin během výroby, balení, skladování či transportu. Na základě technologické funkce lze aditivní látky rozdělit do 27 funkčních tříd, např., antioxidanty, konzervanty, barviva, nebo náhradní sladidla. Stanovení přídatných látek se provádí různými způsoby. Metody s využitím techniky LC-MS jsou velmi vhodné pro kvalitativní a kvantitativní stanovení aditiv v různých typech potravin. Prezentovaná studie je zaměřena na stanovení 5 sladidel a 5 konzervantů pomocí UHPLC-MS metody v ledových čajích a energetických nápojích.

  • Czech name

    STANOVENÍ PŘÍDATNÝCH LÁTEK V POTRAVINÁCH

  • Czech description

    Přídatné látky neboli potravinová aditiva jsou dle Nařízení (ES)1333/2008 definovány jako látky, které jsou záměrně přidávány do potravin během výroby, balení, skladování či transportu. Na základě technologické funkce lze aditivní látky rozdělit do 27 funkčních tříd, např., antioxidanty, konzervanty, barviva, nebo náhradní sladidla. Stanovení přídatných látek se provádí různými způsoby. Metody s využitím techniky LC-MS jsou velmi vhodné pro kvalitativní a kvantitativní stanovení aditiv v různých typech potravin. Prezentovaná studie je zaměřena na stanovení 5 sladidel a 5 konzervantů pomocí UHPLC-MS metody v ledových čajích a energetických nápojích.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Recenzovaný zborník príspevkov z vedeckej konferencie Mladí vedci – bezpečnosť potravinového reťazca 2021

  • ISBN

    978-80-89738-30-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    39-42

  • Publisher name

    Ministerstvo zemědělství a rozvoj venkova Slovenské republiky

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Online

  • Event date

    Dec 7, 2021

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article