All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermentation-enriched beverage with natural antioxidants and polyphenols from grape vine

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43923181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43923181 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné

  • Original language description

    Na základě spolupráce partnerů EPS a VŠCHT bude prostřednictvím vybraného konsorcia nesaccharomycetních vinných mikroorganismů a extraktu bohatého na antioxidanty a polyfenoly připraven vinný nápoj, který bude zhodnocen na základě senzorické a chemické analýzy.

  • Czech name

    Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné

  • Czech description

    Na základě spolupráce partnerů EPS a VŠCHT bude prostřednictvím vybraného konsorcia nesaccharomycetních vinných mikroorganismů a extraktu bohatého na antioxidanty a polyfenoly připraven vinný nápoj, který bude zhodnocen na základě senzorické a chemické analýzy.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH03030271" target="_blank" >TH03030271: Wine products with added value</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TH03030271-V13

  • Numerical identification

    TH03030271-V13

  • Technical parameters

    Ověřená technologie vytváří reglement pro koncového uživatele, který prostřednictvím uvedených informací a lyofilizovaného konsorcia mikroorganismů bude schopný připravit tento fermentačně obohacený nápoj.

  • Economical parameters

    Užitím výsledků této technologie se očekává ve zvýšení ceny výsledného prouktu fermentačně obohaceného nápoje o cca 6 Kč/láhev. Předpokládaný objem takto vyráběných lahví je odvislý od množství prodaných lyofilizovanch konsorciálních preparátů nesaccharomycetních kvasinek a mléčných bakterií.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

  • Owner name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; EPS biotechnology, s.r.o.; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page