Fermentation-enriched beverage with natural antioxidants and polyphenols from grape vine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43923181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43923181 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné
Original language description
Na základě spolupráce partnerů EPS a VŠCHT bude prostřednictvím vybraného konsorcia nesaccharomycetních vinných mikroorganismů a extraktu bohatého na antioxidanty a polyfenoly připraven vinný nápoj, který bude zhodnocen na základě senzorické a chemické analýzy.
Czech name
Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné
Czech description
Na základě spolupráce partnerů EPS a VŠCHT bude prostřednictvím vybraného konsorcia nesaccharomycetních vinných mikroorganismů a extraktu bohatého na antioxidanty a polyfenoly připraven vinný nápoj, který bude zhodnocen na základě senzorické a chemické analýzy.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH03030271" target="_blank" >TH03030271: Wine products with added value</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TH03030271-V13
Numerical identification
TH03030271-V13
Technical parameters
Ověřená technologie vytváří reglement pro koncového uživatele, který prostřednictvím uvedených informací a lyofilizovaného konsorcia mikroorganismů bude schopný připravit tento fermentačně obohacený nápoj.
Economical parameters
Užitím výsledků této technologie se očekává ve zvýšení ceny výsledného prouktu fermentačně obohaceného nápoje o cca 6 Kč/láhev. Předpokládaný objem takto vyráběných lahví je odvislý od množství prodaných lyofilizovanch konsorciálních preparátů nesaccharomycetních kvasinek a mléčných bakterií.
Application category by cost
—
Owner IČO
—
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; EPS biotechnology, s.r.o.; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—