All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sugar technology - juice extraction - Part 3. General fundamentals of juice extraction and evaluation of extractors

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43931337" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43931337 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2024/PDF/290-293.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2024/PDF/290-293.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Těžení šťávy – část 3. Všeobecné zásady těžení šťávy a hodnocení extraktorů

  • Original language description

    Technologické požadavky na extraktory je možno shrnout do následujících bodů :- vyslazení řízků na 0,5 – 1,0 % cukru při sušině 8 %, což představuje tzv. známé ztráty při extrakci,- doporučuje se pracovat s hmotnostním odtahem 105 – 115 % ř.,– doba průchodu řízků extraktorem 60 – 120 min,– požadavek co nejrychlejšího prohřátí řízků na teplotu nad 70 oCna začátku extraktoru, výhodné u extraktorů se zabudovaným tepelným výměníkem na ohřev řízků horkou šťávou,– nízká spotřeba mechanické a tepelné energie,– minimální mechanické poškození vyslazených řízků,– vysoká kvalita surové šťávy, nízký obsah drtě, Q &gt; 92 % (podle kvality řepné šťávy)

  • Czech name

    Těžení šťávy – část 3. Všeobecné zásady těžení šťávy a hodnocení extraktorů

  • Czech description

    Technologické požadavky na extraktory je možno shrnout do následujících bodů :- vyslazení řízků na 0,5 – 1,0 % cukru při sušině 8 %, což představuje tzv. známé ztráty při extrakci,- doporučuje se pracovat s hmotnostním odtahem 105 – 115 % ř.,– doba průchodu řízků extraktorem 60 – 120 min,– požadavek co nejrychlejšího prohřátí řízků na teplotu nad 70 oCna začátku extraktoru, výhodné u extraktorů se zabudovaným tepelným výměníkem na ohřev řízků horkou šťávou,– nízká spotřeba mechanické a tepelné energie,– minimální mechanické poškození vyslazených řízků,– vysoká kvalita surové šťávy, nízký obsah drtě, Q &gt; 92 % (podle kvality řepné šťávy)

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    LISTY CUKROVARNICKE A REPARSKE

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Volume of the periodical

    140

  • Issue of the periodical within the volume

    7-8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    290-293

  • UT code for WoS article

    001335047000012

  • EID of the result in the Scopus database