Cooperation of UCT Prague with the EIT innovation community for food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22810%2F19%3A43920195" target="_blank" >RIV/60461373:22810/19:43920195 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.tc.cz/cs/storage/703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783?uid=703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783" target="_blank" >https://www.tc.cz/cs/storage/703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783?uid=703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Spolupráce VŠCHT Praha s inovační komunitou EIT pro potraviny
Original language description
EIT funguje jako nezávislá instituce EU již jedenáctým rokem, inovační společenství EIT Food bylo však založeno poměrně nedávno, a to v roce 2016. V centru jeho zájmu jsou spotřebitelé a překonávání jejich nízké důvěry v potravinářský sektor. Společenství tvoří 56 členné konsorcium zahrnující klíčové nadnárodní podniky jako například Nestlé, Danone, MASPEX či PEPSICO, přední výzkumné organizace jako jsou University of Cambridge, Lund University, KU Leuven nebo ETH Zürich a sdružení úspěšných start-up firem nazývané „RisingFoodStars“. I zde se ale projevuje trend nízké účasti zemí méně výkonných v oblasti inovací, mezi které patří převážně nové členské státy EU a některé přidružené země. V reakci na tuto skutečnost implementuje EIT Food, stejně jako ostatní EIT komunity, tzv. Regionální inovační schéma (RIS). V rámci tohoto schématu EIT Food financuje od roku 2018 v jednotlivých zemích činnost EIT Food Hubs. V České republice tento status získala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a již druhým rokem tak spolupracuje s EIT Food na aktivitách zaměřených na podporu a vzdělávání v oblasti inovací v zemědělsko-potravinářském sektoru, a působí jako kontaktní bod mezi EIT Food a českou komunitou
Czech name
Spolupráce VŠCHT Praha s inovační komunitou EIT pro potraviny
Czech description
EIT funguje jako nezávislá instituce EU již jedenáctým rokem, inovační společenství EIT Food bylo však založeno poměrně nedávno, a to v roce 2016. V centru jeho zájmu jsou spotřebitelé a překonávání jejich nízké důvěry v potravinářský sektor. Společenství tvoří 56 členné konsorcium zahrnující klíčové nadnárodní podniky jako například Nestlé, Danone, MASPEX či PEPSICO, přední výzkumné organizace jako jsou University of Cambridge, Lund University, KU Leuven nebo ETH Zürich a sdružení úspěšných start-up firem nazývané „RisingFoodStars“. I zde se ale projevuje trend nízké účasti zemí méně výkonných v oblasti inovací, mezi které patří převážně nové členské státy EU a některé přidružené země. V reakci na tuto skutečnost implementuje EIT Food, stejně jako ostatní EIT komunity, tzv. Regionální inovační schéma (RIS). V rámci tohoto schématu EIT Food financuje od roku 2018 v jednotlivých zemích činnost EIT Food Hubs. V České republice tento status získala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a již druhým rokem tak spolupracuje s EIT Food na aktivitách zaměřených na podporu a vzdělávání v oblasti inovací v zemědělsko-potravinářském sektoru, a působí jako kontaktní bod mezi EIT Food a českou komunitou
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10700 - Other natural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LTI17009" target="_blank" >LTI17009: International Projects Support Centre Dejvice and ANLUPA</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Echo
ISSN
1214-7982
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
"18 "- 19
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—