All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cooperation of UCT Prague with the EIT innovation community for food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22810%2F19%3A43920195" target="_blank" >RIV/60461373:22810/19:43920195 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.tc.cz/cs/storage/703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783?uid=703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783" target="_blank" >https://www.tc.cz/cs/storage/703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783?uid=703edb57459bb29b4731cfd6110a42b1bd3d1783</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Spolupráce VŠCHT Praha s inovační komunitou EIT pro potraviny

  • Original language description

    EIT funguje jako nezávislá instituce EU již jedenáctým rokem, inovační společenství EIT Food bylo však založeno poměrně nedávno, a to v roce 2016. V centru jeho zájmu jsou spotřebitelé a překonávání jejich nízké důvěry v potravinářský sektor. Společenství tvoří 56 členné konsorcium zahrnující klíčové nadnárodní podniky jako například Nestlé, Danone, MASPEX či PEPSICO, přední výzkumné organizace jako jsou University of Cambridge, Lund University, KU Leuven nebo ETH Zürich a sdružení úspěšných start-up firem nazývané „RisingFoodStars“. I zde se ale projevuje trend nízké účasti zemí méně výkonných v oblasti inovací, mezi které patří převážně nové členské státy EU a některé přidružené země. V reakci na tuto skutečnost implementuje EIT Food, stejně jako ostatní EIT komunity, tzv. Regionální inovační schéma (RIS). V rámci tohoto schématu EIT Food financuje od roku 2018 v jednotlivých zemích činnost EIT Food Hubs. V České republice tento status získala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a již druhým rokem tak spolupracuje s EIT Food na aktivitách zaměřených na podporu a vzdělávání v oblasti inovací v zemědělsko-potravinářském sektoru, a působí jako kontaktní bod mezi EIT Food a českou komunitou

  • Czech name

    Spolupráce VŠCHT Praha s inovační komunitou EIT pro potraviny

  • Czech description

    EIT funguje jako nezávislá instituce EU již jedenáctým rokem, inovační společenství EIT Food bylo však založeno poměrně nedávno, a to v roce 2016. V centru jeho zájmu jsou spotřebitelé a překonávání jejich nízké důvěry v potravinářský sektor. Společenství tvoří 56 členné konsorcium zahrnující klíčové nadnárodní podniky jako například Nestlé, Danone, MASPEX či PEPSICO, přední výzkumné organizace jako jsou University of Cambridge, Lund University, KU Leuven nebo ETH Zürich a sdružení úspěšných start-up firem nazývané „RisingFoodStars“. I zde se ale projevuje trend nízké účasti zemí méně výkonných v oblasti inovací, mezi které patří převážně nové členské státy EU a některé přidružené země. V reakci na tuto skutečnost implementuje EIT Food, stejně jako ostatní EIT komunity, tzv. Regionální inovační schéma (RIS). V rámci tohoto schématu EIT Food financuje od roku 2018 v jednotlivých zemích činnost EIT Food Hubs. V České republice tento status získala Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a již druhým rokem tak spolupracuje s EIT Food na aktivitách zaměřených na podporu a vzdělávání v oblasti inovací v zemědělsko-potravinářském sektoru, a působí jako kontaktní bod mezi EIT Food a českou komunitou

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10700 - Other natural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LTI17009" target="_blank" >LTI17009: International Projects Support Centre Dejvice and ANLUPA</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Echo

  • ISSN

    1214-7982

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    5

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    "18 "- 19

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database