All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of mechanical properties of chocolate under impact loading

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388998%3A_____%2F21%3A00556907" target="_blank" >RIV/61388998:_____/21:00556907 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení mechanických vlastností čokolády při rázovém zatížení

  • Original language description

    Zpráva vznikla na základě Hospodářské smlouvy č. 5/2021 uzavřené s MU v Brně a obsahuje výsledky výzkumu deformačního chování pěti druhů čokolády při zatěžování vysokými rychlostmi deformace řádově 103 s-1. Při výzkumu byly použity především dvě metody, metoda Hopkinsonovy měrné dělené tyče (HMDT) a metoda modifikované Hopkinsonovy tyče, kdy lze dosáhnout vyšších rychlostí deformace. Pozornost je též věnována lomovému chování čokolády při dynamickém tahovém zatěžování. Tento způsob zatěžování vychází z metody HMDT pomocí uspořádání tzv. Brazilského testu. V tomto výzkumu byla použita též vysokorychlostní kinematografie umožňující studovat vznik a rozvoj lomu čokoládového vzorku. Výsledky měření jsou zpracovány v časové i frekvenční oblasti.

  • Czech name

    Stanovení mechanických vlastností čokolády při rázovém zatížení

  • Czech description

    Zpráva vznikla na základě Hospodářské smlouvy č. 5/2021 uzavřené s MU v Brně a obsahuje výsledky výzkumu deformačního chování pěti druhů čokolády při zatěžování vysokými rychlostmi deformace řádově 103 s-1. Při výzkumu byly použity především dvě metody, metoda Hopkinsonovy měrné dělené tyče (HMDT) a metoda modifikované Hopkinsonovy tyče, kdy lze dosáhnout vyšších rychlostí deformace. Pozornost je též věnována lomovému chování čokolády při dynamickém tahovém zatěžování. Tento způsob zatěžování vychází z metody HMDT pomocí uspořádání tzv. Brazilského testu. V tomto výzkumu byla použita též vysokorychlostní kinematografie umožňující studovat vznik a rozvoj lomu čokoládového vzorku. Výsledky měření jsou zpracovány v časové i frekvenční oblasti.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20302 - Applied mechanics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Number of pages

    43

  • Place of publication

    Praha

  • Publisher/client name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Version