All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modelling of carbohydrate?aromatic interactions: ab initio energetics and force field performance

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389013%3A_____%2F05%3A00042976" target="_blank" >RIV/61389013:_____/05:00042976 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/05:00022551

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Modelling of carbohydrate?aromatic interactions: ab initio energetics and force field performance

  • Original language description

    The CH/.pi. interactions between aromatic amino acid residues and carbohydrates play a significant role in the enzymatic reactions of glycosidases and in other carbohydrate binding proteins. The paper presents ab initio interaction energies calculated for 20 carbohydrate?aromatic complexes derived from six ultra-high resolution X-ray structures of glycosidases and carbohydrate-binding proteins. The results show that the CH/.pi. interactions are responsible for stacking and orientation of carbohydrates with respect to the aromatic residues.

  • Czech name

    Modelování interakcí mezi uhlovodíky a aromatickými skupinami: ab initio výpočty

  • Czech description

    CH/.pi. interakce mezi aromatickými skupinami a uhlovodíky hrají důležitou roli v enzymatických reakcích v glykosidázách a dalších proteinech vážících uhlovodíky. Článek presentuje ab initio výpočty interakčních energií ve dvaceti modelových komplexech uhlovodíků s aromatickými residui odvozených ze šesti struktur glykosidáz a uhlovodíky vázajících proteinů stanovených spolehlivě pomocí difrakce rentgenového záření. Výsledky ukazují, že CH/.pi. interakce jsou odpovědné za polohu a vzájemnou orientaci uhlovodíkových a aromatických kruhů.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CD - Macromolecular chemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Computer-Aided Molecular Design

  • ISSN

    0920-654X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    19

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    NL - THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    887-901

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database