New technology calbration of 3D Tasters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27230%2F13%3A86086990" target="_blank" >RIV/61989100:27230/13:86086990 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://profily.vsb.cz/tih40" target="_blank" >http://profily.vsb.cz/tih40</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nová technologie kalbrace 3D TASTERů
Original language description
Realizací nové technologie kalibrace dojde k zefektivnění a zpřesnění procesu kalibrace. Nová technologie umožňuje přenos dat do PC, díky digitální hlavici mikrometrické STEINMEYER a digitálnímu číselníkovému úchylkoměru MAHR 1075R. Přenos dat do PC tímpádem urychlí práci při zpracování výsledků, které je jinak zdlouhavé. Možnost kontroly přesnosti výrobního zařízení kalibrovanými měřidly, tj. měřidly, které splňují podmínky na ně kladené z pohledu metrologických vlastnosti, se projeví i ve snížení rozsahu neshodné výroby. Zpracovaný kalibrační postup je nezbytným předpokladem k provedení kalibrace. Specifikuje nezbytné požadavky na realizaci kalibrace včetně specifikace dovolených chyb a postupu pro výpočet nejistot měření. Tento dokument přispěje kzefektivnění procesu kalibrace 3D TASTERů.
Czech name
Nová technologie kalbrace 3D TASTERů
Czech description
Realizací nové technologie kalibrace dojde k zefektivnění a zpřesnění procesu kalibrace. Nová technologie umožňuje přenos dat do PC, díky digitální hlavici mikrometrické STEINMEYER a digitálnímu číselníkovému úchylkoměru MAHR 1075R. Přenos dat do PC tímpádem urychlí práci při zpracování výsledků, které je jinak zdlouhavé. Možnost kontroly přesnosti výrobního zařízení kalibrovanými měřidly, tj. měřidly, které splňují podmínky na ně kladené z pohledu metrologických vlastnosti, se projeví i ve snížení rozsahu neshodné výroby. Zpracovaný kalibrační postup je nezbytným předpokladem k provedení kalibrace. Specifikuje nezbytné požadavky na realizaci kalibrace včetně specifikace dovolených chyb a postupu pro výpočet nejistot měření. Tento dokument přispěje kzefektivnění procesu kalibrace 3D TASTERů.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
JS - Reliability and quality management, industrial testing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
formy_026/19-07-2013_OT
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o užití autorského díla firmou UNIMETRA, spol. s r.o., IČO 47669098, Ing. Lubomír Číž, UNIMETRA spol. s r.o., Těšínská 773/396, 716 00 Ostrava-Radvanice
Economical parameters
Využitím navrhované technologie kalibrace dojde k zpřesnění a zefektivnění procesu kalibrace 3D TASTERů. Dojde ke snížení časové náročnosti vlastní kalibrace včetně zpracování dat a vyjádření výsledků této metrologické procedury cca o 30%, což se projevíi po finanční stránce cca 20%. Možnost kontroly přesnosti výrobního zařízení kalibrovanými měřidly, tj. měřidly, které splňují podmínky na ně kladené z pohledu metrologických vlastnosti, se projeví i ve snížení rozsahu neshodné výroby.
Application category by cost
—
Owner IČO
61989100
Owner name
VŠB - Technická univerzita, Fakulta strojní, Katedra obrábění a montáže
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—