Explosion of food dusts
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27350%2F99%3A00009433" target="_blank" >RIV/61989100:27350/99:00009433 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výbuchy potravinářského prachu
Original language description
Důležitost jmenované problematiky autor zdůrazňuje přehledem statistických údajů o výbuších a jejich následcích ve světě a u nás, když první výbuchy byly spojeny s mletím obilí ve mlýnech před cca 200 lety. Dále vysvětluje technicko bezpečnostní parametry (TBP), pomocí nichž se kvantifikuje nebezpečí výbuchu a účinky výbuchů jednotlivých druhů prachů, vysvětluje, co je to prach a jaké nebezpečí hrozí v jeho usazeném a rozvířeném stavu. Uvádí provozní vlivy, které významně zvyšují hodnoty TBP. Zdůrazňujezejména význam správného posouzení nebezpečí požáru a výbuchu potravinářských prachů, protože kdo si nebezpečí neuvědomuje, nebude se zamýšlet nad preventivní ochranou.
Czech name
Výbuchy potravinářského prachu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JW - Navigation, connection, detection and countermeasure
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Červený Kohout 99
ISBN
80-02-01239-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
—
Publisher name
Dům techniky České Budejovice
Place of publication
Ostrava
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—