Glycaemic Index of dark chocolate, strawberry, yoghurt, apple baby food and puffed rice squares in healthy persons
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F06%3A00003140" target="_blank" >RIV/61989592:15110/06:00003140 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob
Original language description
Glykemický index (GI) je ukazatel, který srovnává hyperglykemizující schopnost určité potraviny a čisté glukózy. Cílem této studie bylo zjistit GI u 4 nahodile vybraných tuzemských druhů potravin. Ve skupině 20 dobrovolníků byly u každého s každou potravinou provedeny 3 testy ke stanovení GI, vypočten průměr a výsledný GI testované potraviny byl určen jako průměr ze 20 glykemických indexů jednotlivých dobrovolníků: GI hořké čokolády Studentská pečeť (43,6 +- 4,95%), dětské jablečné přesnídávky HAMI (46,1 +- 4,78%), rýžových chlebíčků Racio (76,4 +- 4,41%) a ochuceného jogurtu Revital jahoda (43,2 +- 4,51%). Jsou žádoucí další studie.
Czech name
Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob
Czech description
Glykemický index (GI) je ukazatel, který srovnává hyperglykemizující schopnost určité potraviny a čisté glukózy. Cílem této studie bylo zjistit GI u 4 nahodile vybraných tuzemských druhů potravin. Ve skupině 20 dobrovolníků byly u každého s každou potravinou provedeny 3 testy ke stanovení GI, vypočten průměr a výsledný GI testované potraviny byl určen jako průměr ze 20 glykemických indexů jednotlivých dobrovolníků: GI hořké čokolády Studentská pečeť (43,6 +- 4,95%), dětské jablečné přesnídávky HAMI (46,1 +- 4,78%), rýžových chlebíčků Racio (76,4 +- 4,41%) a ochuceného jogurtu Revital jahoda (43,2 +- 4,51%). Jsou žádoucí další studie.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/NR7825" target="_blank" >NR7825: Determination of glycaemic index of selected foods by healthy persons, type 1 diabetics, type 2 diabetics.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Diabetes a Obezita
ISSN
1335-8383
e-ISSN
—
Volume of the periodical
6
Issue of the periodical within the volume
11
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
10
Pages from-to
103-112
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—