All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sugar Production and Trade in Subsaharan Africa

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F17%3A73582685" target="_blank" >RIV/61989592:15310/17:73582685 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/258-261.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/258-261.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výroba a obchod s cukrem v subsaharské Africe Výroba a obchod s cukrem v subsaharské Africe

  • Original language description

    Článek analyzuje cukrovarnický sektor v regionu subsaharské Afriky, se zaměřením na produkci a obchod za poslední čtvrtstoletí (1989–2013). Subsaharská Afrika je jedním ze světových regionů, které mají velmi příhodné klimatické podmínky a dostatek obdělávatelné půdy pro pěstování cukrové třtiny. I přes tyto skutečnosti, se však světový podíl na produkci cukru pohybuje okolo 5 %. Zatímco subsaharská Afrika byla v roce 2007 čistým exportérem, v následujícím roce se stala čistým dovozcem (ačkoliv nebyla tato nerovnováha výrazná). Nedávné zahraniční) investice do cukrovarnického sektoru by mohly přinést zvýšení produkce cukru, která je koncentrována převážně do dvou regionů – východní Afriky a jižní Afriky – s výrazným růstem během několika posledních let. Největším producentem z hlediska celkového množství cukru je Jižní Afrika, avšak největším producentem na obyvatele je Svazijsko.

  • Czech name

    Výroba a obchod s cukrem v subsaharské Africe Výroba a obchod s cukrem v subsaharské Africe

  • Czech description

    Článek analyzuje cukrovarnický sektor v regionu subsaharské Afriky, se zaměřením na produkci a obchod za poslední čtvrtstoletí (1989–2013). Subsaharská Afrika je jedním ze světových regionů, které mají velmi příhodné klimatické podmínky a dostatek obdělávatelné půdy pro pěstování cukrové třtiny. I přes tyto skutečnosti, se však světový podíl na produkci cukru pohybuje okolo 5 %. Zatímco subsaharská Afrika byla v roce 2007 čistým exportérem, v následujícím roce se stala čistým dovozcem (ačkoliv nebyla tato nerovnováha výrazná). Nedávné zahraniční) investice do cukrovarnického sektoru by mohly přinést zvýšení produkce cukru, která je koncentrována převážně do dvou regionů – východní Afriky a jižní Afriky – s výrazným růstem během několika posledních let. Největším producentem z hlediska celkového množství cukru je Jižní Afrika, avšak největším producentem na obyvatele je Svazijsko.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50701 - Cultural and economic geography

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    133

  • Issue of the periodical within the volume

    7-8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    258-261

  • UT code for WoS article

    000407370500014

  • EID of the result in the Scopus database