The characteristics of the winegrowing and wine--production in New Zealand
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00056782" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00056782 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:_____/05:E0005544
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Charakteristika odvětví vinohradnictví a vinařství Nového Zélandu
Original language description
Vinohradnické oblasti Nového Zélandu se nacházejí v oblastech s vyšší průměrnou teplotou než jsou evropské oblasti. Toto klima vyhovuje převážně modrým hroznům. Začátek vinohradnictví je spojován se jménem Skota Jamese Busbyho, který vyrobil první víno roku 1836. V polovině 19. století již byly světově známy dvě vinařské oblasti, a to Auckland a Hawkes Bay. V roce 2004 existuje na Novém Zélandu 14 vinařských oblastí s celkovou rozlohou 18 112 ha plodných vinic, v roce 2006 má být rozloha plodných vinicvětší o 15 % (celkem 20 877 ha). Oblastí s největším počtem ha vinic je Marlbourough (8 194 ha), v této oblasti je 275 pěstitelů vinné révy a ta se zpracovává ve 84 vinařských závodech. Celkem je na Novém Zélandu (v roce 2004) 471 vinařských závodů, přičemž v kategorie s roční výrobou vína více než 2 mil. l jsou pouze 4 ( největší vinařským podnikem je Montana a.s.) Příspěvek je součástí řešení grantu zaměřeného na analýzu a vytvoření koncepce dalšího rozvoje odvětví vinohradnictví a vina
Czech name
Charakteristika odvětví vinohradnictví a vinařství Nového Zélandu
Czech description
Vinohradnické oblasti Nového Zélandu se nacházejí v oblastech s vyšší průměrnou teplotou než jsou evropské oblasti. Toto klima vyhovuje převážně modrým hroznům. Začátek vinohradnictví je spojován se jménem Skota Jamese Busbyho, který vyrobil první víno roku 1836. V polovině 19. století již byly světově známy dvě vinařské oblasti, a to Auckland a Hawkes Bay. V roce 2004 existuje na Novém Zélandu 14 vinařských oblastí s celkovou rozlohou 18 112 ha plodných vinic, v roce 2006 má být rozloha plodných vinicvětší o 15 % (celkem 20 877 ha). Oblastí s největším počtem ha vinic je Marlbourough (8 194 ha), v této oblasti je 275 pěstitelů vinné révy a ta se zpracovává ve 84 vinařských závodech. Celkem je na Novém Zélandu (v roce 2004) 471 vinařských závodů, přičemž v kategorie s roční výrobou vína více než 2 mil. l jsou pouze 4 ( největší vinařským podnikem je Montana a.s.) Příspěvek je součástí řešení grantu zaměřeného na analýzu a vytvoření koncepce dalšího rozvoje odvětví vinohradnictví a vina
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GA - Agricultural economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3276" target="_blank" >QF3276: Development perspectives and suggestions of vine-growing and wine-producing industries policy and rural development in South-Moravian region.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2005
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
12
Pages from-to
225-236
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—