The rearing possibilities of zander (Sander lucioperca) fry under controlled conditions - a short rewiew
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057873" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057873 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/68081766:_____/05:00024966
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled
Original language description
Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev candáta obecného je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka (TL) 5,0-5,5 mm a hmotnost (w) 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicího ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. "co-feeding") suché diety s přirozenou potravou (Chironomus spp., Tubifex spp., mletéryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parame
Czech name
Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled
Czech description
Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev candáta obecného je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka (TL) 5,0-5,5 mm a hmotnost (w) 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicího ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. "co-feeding") suché diety s přirozenou potravou (Chironomus spp., Tubifex spp., mletéryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parame
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4118" target="_blank" >QF4118: Development of fish production combining pond cultures and technical aquacultures.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Bulletin VÚRH Vodňany
ISSN
0007-389X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
41
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
128-134
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—