All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of bacterial inoculant supplementation on the fermentation process of crushed maize ears in laboratory silos.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00086653" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00086653 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VLIV PŘÍDAVKU BAKTERIÁLNÍHO INOKULANTU NA FERMENTAČNÍ PROCES LABORATORNÍCH SILÁŽÍ Z POŠROTOVANÝCH OLISTĚNÝCH PALIC KUKUŘICE

  • Original language description

    Cílem práce bylo posoudit vliv bakteriálních inokulantů na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Bakteriální inokulanty byly homogenně aplikovány vdoporučené koncentraci. Inokulant "A" obsahoval jako účinnou složku Lactobacillus rhamnosus (NCIMB 30121) a Enterococcus faecium (NCIMB 30122). Inokulant "B obsahoval jako účinnou složku (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillu brevis, Lactobacillus buchneri, Pediococcus pentosaceus (acidilactici). Přídavek inokulantu "B" vedl v prvním modelovém pokusu (hybrid Santiago) ke statisticky významnému (P<0,01) zvýšení produkce kyseliny mléčné, octové, sumy všech kvasných kyselin a k významné redukci tvorby etanolu ve srovnání s kontrolní siláží. Hodnota pH u pokusných siláží byla srovnatelná nebo vyšší (P<0,01) než u kontrolní siláže. V pokusných silážích s hybridem Pedro byl zjištěn lepší efekt při inokulaci adtitivem

  • Czech name

    VLIV PŘÍDAVKU BAKTERIÁLNÍHO INOKULANTU NA FERMENTAČNÍ PROCES LABORATORNÍCH SILÁŽÍ Z POŠROTOVANÝCH OLISTĚNÝCH PALIC KUKUŘICE

  • Czech description

    Cílem práce bylo posoudit vliv bakteriálních inokulantů na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Bakteriální inokulanty byly homogenně aplikovány vdoporučené koncentraci. Inokulant "A" obsahoval jako účinnou složku Lactobacillus rhamnosus (NCIMB 30121) a Enterococcus faecium (NCIMB 30122). Inokulant "B obsahoval jako účinnou složku (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillu brevis, Lactobacillus buchneri, Pediococcus pentosaceus (acidilactici). Přídavek inokulantu "B" vedl v prvním modelovém pokusu (hybrid Santiago) ke statisticky významnému (P<0,01) zvýšení produkce kyseliny mléčné, octové, sumy všech kvasných kyselin a k významné redukci tvorby etanolu ve srovnání s kontrolní siláží. Hodnota pH u pokusných siláží byla srovnatelná nebo vyšší (P<0,01) než u kontrolní siláže. V pokusných silážích s hybridem Pedro byl zjištěn lepší efekt při inokulaci adtitivem

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    53

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    33-42

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database