The effect of bacterial inoculant supplementation on the fermentation process of crushed maize ears in laboratory silos.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00086653" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00086653 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VLIV PŘÍDAVKU BAKTERIÁLNÍHO INOKULANTU NA FERMENTAČNÍ PROCES LABORATORNÍCH SILÁŽÍ Z POŠROTOVANÝCH OLISTĚNÝCH PALIC KUKUŘICE
Original language description
Cílem práce bylo posoudit vliv bakteriálních inokulantů na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Bakteriální inokulanty byly homogenně aplikovány vdoporučené koncentraci. Inokulant "A" obsahoval jako účinnou složku Lactobacillus rhamnosus (NCIMB 30121) a Enterococcus faecium (NCIMB 30122). Inokulant "B obsahoval jako účinnou složku (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillu brevis, Lactobacillus buchneri, Pediococcus pentosaceus (acidilactici). Přídavek inokulantu "B" vedl v prvním modelovém pokusu (hybrid Santiago) ke statisticky významnému (P<0,01) zvýšení produkce kyseliny mléčné, octové, sumy všech kvasných kyselin a k významné redukci tvorby etanolu ve srovnání s kontrolní siláží. Hodnota pH u pokusných siláží byla srovnatelná nebo vyšší (P<0,01) než u kontrolní siláže. V pokusných silážích s hybridem Pedro byl zjištěn lepší efekt při inokulaci adtitivem
Czech name
VLIV PŘÍDAVKU BAKTERIÁLNÍHO INOKULANTU NA FERMENTAČNÍ PROCES LABORATORNÍCH SILÁŽÍ Z POŠROTOVANÝCH OLISTĚNÝCH PALIC KUKUŘICE
Czech description
Cílem práce bylo posoudit vliv bakteriálních inokulantů na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Bakteriální inokulanty byly homogenně aplikovány vdoporučené koncentraci. Inokulant "A" obsahoval jako účinnou složku Lactobacillus rhamnosus (NCIMB 30121) a Enterococcus faecium (NCIMB 30122). Inokulant "B obsahoval jako účinnou složku (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillu brevis, Lactobacillus buchneri, Pediococcus pentosaceus (acidilactici). Přídavek inokulantu "B" vedl v prvním modelovém pokusu (hybrid Santiago) ke statisticky významnému (P<0,01) zvýšení produkce kyseliny mléčné, octové, sumy všech kvasných kyselin a k významné redukci tvorby etanolu ve srovnání s kontrolní siláží. Hodnota pH u pokusných siláží byla srovnatelná nebo vyšší (P<0,01) než u kontrolní siláže. V pokusných silážích s hybridem Pedro byl zjištěn lepší efekt při inokulaci adtitivem
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Volume of the periodical
53
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
33-42
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—