All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Water activity of skimmed milk powder in the temperature range of 20-45oC

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00087084" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00087084 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Water activity of skimmed milk powder in the temperature range of 20-45oC

  • Original language description

    Water activity data for adsorption and desorption of moisture from skimmed milk powder were investigated at temperatures in the range of 20 - 45oC and moisture content of the material tested from 3.2 to 20% (wet basis). The experimental procedure used was a gravimetric dynamic method with continuous registration of sample weight changes. The critical value of equilibrium moisture content of milk powder tested, corresponding to the water activity equal 0.6, was 11% (wet basis) at the temperature 20oC.

  • Czech name

    Vodní aktivita sušeného odstředěného mléka v rozsahu teplot 20-45oC

  • Czech description

    Vodní aktivita sušeného odstředěného mléka byla zkoumána v rozsahu teplot 20-45oC u vzorků s vlhkostí 3,2 až 20%. Byla použita metoda gravimetrická dynamická s kontinuálním snímkáním změn hmotnosti. Kritická hodnota obsahu vlhkosti při vodní aktivitě 0,6byla 11% při teplotě 20oC.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Virtual Pro

  • ISSN

    1900-6241

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    47

  • Country of publishing house

    CO - COLOMBIA

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    10-16

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database