Evaluation of Structure Properties of Edam Cheese by NIR Spectrometer.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00098521" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00098521 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení texturních vlastností eidamských sýrů NIR spektrometrem
Original language description
U dvou výrob A a B eidamských sýrů s 30% tvs byly hodnoceny senzorické vlastnosti v průběhu zrání vždy po 1 měsíci, celkem 6 měsíců. Vzorky posuzovalo 10 školených hodnotitelů pomocí nestrukturované 10 cm grafické stupnice.Data byla použita ke kalibraciNIR spektrometru. Bylo zjištěno, že lze spektrometrii v blízké oblasti využívat k objektivnímu hodnocení senzorických vlastností eidamských sýrů.
Czech name
Hodnocení texturních vlastností eidamských sýrů NIR spektrometrem
Czech description
U dvou výrob A a B eidamských sýrů s 30% tvs byly hodnoceny senzorické vlastnosti v průběhu zrání vždy po 1 měsíci, celkem 6 měsíců. Vzorky posuzovalo 10 školených hodnotitelů pomocí nestrukturované 10 cm grafické stupnice.Data byla použita ke kalibraciNIR spektrometru. Bylo zjištěno, že lze spektrometrii v blízké oblasti využívat k objektivnímu hodnocení senzorických vlastností eidamských sýrů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Mléko a sýry 2006
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
106-111
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—