All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of some agronomical treatments on winter wheat yield and quality.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111459" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111459 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv různých agrotechnických zásahů na výnos a kvalitu ozimé pšenice

  • Original language description

    V jednoletém polním pokusu s ozimou pšenicí pěstovanou v osevním postupu po dvou předplodinách byl vyhodnocován vliv různých agrotechnických zásahů na výnos zrna a vybrané kvalitativní parametry potravinářské jakosti. Vyšší výnos zrna ozimé pšenice byl dosažen po předplodině safloru a při minimalizační technologii zpracování půdy. Mezi variantou ošetřenou a neošetřenou fungicidy nebyly zjištěny rozdíly ve výnosu, stejně tak mezi variantami různých hnojiv aplikovaných na slámu. V roce 2006 byly u všech variant dosaženy hodnoty vyhovující jakost potravinářské pšenice pro pekařské zpracování. Některé kvalitativní parametry byly ovlivněny předplodinou, zpracováním půdy nebo hnojivy aplikovanými na slámu. Naopak faktor ošetření fungicidy neovlivnil žádný zesledovaných parametrů.

  • Czech name

    Vliv různých agrotechnických zásahů na výnos a kvalitu ozimé pšenice

  • Czech description

    V jednoletém polním pokusu s ozimou pšenicí pěstovanou v osevním postupu po dvou předplodinách byl vyhodnocován vliv různých agrotechnických zásahů na výnos zrna a vybrané kvalitativní parametry potravinářské jakosti. Vyšší výnos zrna ozimé pšenice byl dosažen po předplodině safloru a při minimalizační technologii zpracování půdy. Mezi variantou ošetřenou a neošetřenou fungicidy nebyly zjištěny rozdíly ve výnosu, stejně tak mezi variantami různých hnojiv aplikovaných na slámu. V roce 2006 byly u všech variant dosaženy hodnoty vyhovující jakost potravinářské pšenice pro pekařské zpracování. Některé kvalitativní parametry byly ovlivněny předplodinou, zpracováním půdy nebo hnojivy aplikovanými na slámu. Naopak faktor ošetření fungicidy neovlivnil žádný zesledovaných parametrů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46055" target="_blank" >1G46055: Possibilities of limiting the drought impact by optimizing management practices in some field crops</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník referátů z konference s mezinárodní účastí "Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů"

  • ISBN

    978-80-86908-04-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    71-75

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko a Zemědělský výzkum, spol. s r.o. Troubsko

  • Place of publication

    Troubsko

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 8, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article