All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of different soil tillage for corn maize on basic physical soil properties.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111500" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111500 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy

  • Original language description

    Příspěvek se zabývá porovnáním změn fyzikálních vlastností půdy při různém zpracování půdy ke kukuřici pěstované na zrno v poloprovozním pokusu založeném v kukuřičné výrobní oblasti. Byly porovnávány tři technologie zpracování půdy -- 1. orba na 0,22 m,2. mělké kypření 0,10 -- 0,12 m a 3. přímé setí do nezpracované půdy. Provedené analýzy zhodnotily vliv různého zpracování půdy a zakládání porostu při monokulturním pěstování zrnové kukuřice na fyzikální vlastnosti půdy. Orba vykazovala příznivější hodnoty u objemové hmotnosti redukované, celkové pórovitosti a minimální vzdušné kapacity oproti technologiím bezorebným za použití mělkého kypření, příp. přímého setí. U charakteristik zachycujících množství vody v půdě bylo zjištěno vyšší zastoupení vody vtechnologiích bezorebných. Lepší zásobení kukuřice vodou se projeví více v suchých ročnících.

  • Czech name

    Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy

  • Czech description

    Příspěvek se zabývá porovnáním změn fyzikálních vlastností půdy při různém zpracování půdy ke kukuřici pěstované na zrno v poloprovozním pokusu založeném v kukuřičné výrobní oblasti. Byly porovnávány tři technologie zpracování půdy -- 1. orba na 0,22 m,2. mělké kypření 0,10 -- 0,12 m a 3. přímé setí do nezpracované půdy. Provedené analýzy zhodnotily vliv různého zpracování půdy a zakládání porostu při monokulturním pěstování zrnové kukuřice na fyzikální vlastnosti půdy. Orba vykazovala příznivější hodnoty u objemové hmotnosti redukované, celkové pórovitosti a minimální vzdušné kapacity oproti technologiím bezorebným za použití mělkého kypření, příp. přímého setí. U charakteristik zachycujících množství vody v půdě bylo zjištěno vyšší zastoupení vody vtechnologiích bezorebných. Lepší zásobení kukuřice vodou se projeví více v suchých ročnících.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GD - Fertilization, irrigation, soil treatment

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G57042" target="_blank" >1G57042: Care for land under conditions with increased requirements for living environment protection</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů

  • ISBN

    80-86908-04-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    347-350

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o., Zemědělský výzkum, spol. s r.o.

  • Place of publication

    Troubsko

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article