All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Composition of gas present in a layer of germinating kernels of spring barley and its effect on malt quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114772" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114772 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Složení mezizrnného plynu při klíčení ječmene jarního a jeho vliv na jakost sladu

  • Original language description

    Předmětem výzkumu v projektu VC -- Vliv složení mezizrnného plynu na výtěžnost a kvalitu sladu je zjistit vztahy a koncentrace mezi jednotlivými složkami plynu na kvalitu sladu, která je charakterizována : obsahem vody během máčení ječmene, výtěžností sladování a ztrátami v koříncích a prodýcháním sušiny, obsahem beta- glukanů ve sladu, modifikací a homogenitou sladu a aktivitou alfa- amylázy. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil: 1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladovánía ztráty prodýcháním, na aktivitu alfa - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah beta-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu alfa - amylázy, obsah beta - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu

  • Czech name

    Složení mezizrnného plynu při klíčení ječmene jarního a jeho vliv na jakost sladu

  • Czech description

    Předmětem výzkumu v projektu VC -- Vliv složení mezizrnného plynu na výtěžnost a kvalitu sladu je zjistit vztahy a koncentrace mezi jednotlivými složkami plynu na kvalitu sladu, která je charakterizována : obsahem vody během máčení ječmene, výtěžností sladování a ztrátami v koříncích a prodýcháním sušiny, obsahem beta- glukanů ve sladu, modifikací a homogenitou sladu a aktivitou alfa- amylázy. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil: 1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladovánía ztráty prodýcháním, na aktivitu alfa - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah beta-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu alfa - amylázy, obsah beta - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    ED - Physiology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    53

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    308-309

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database