Composition of gas present in a layer of germinating kernels of spring barley and its effect on malt quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114772" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114772 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Složení mezizrnného plynu při klíčení ječmene jarního a jeho vliv na jakost sladu
Original language description
Předmětem výzkumu v projektu VC -- Vliv složení mezizrnného plynu na výtěžnost a kvalitu sladu je zjistit vztahy a koncentrace mezi jednotlivými složkami plynu na kvalitu sladu, která je charakterizována : obsahem vody během máčení ječmene, výtěžností sladování a ztrátami v koříncích a prodýcháním sušiny, obsahem beta- glukanů ve sladu, modifikací a homogenitou sladu a aktivitou alfa- amylázy. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil: 1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladovánía ztráty prodýcháním, na aktivitu alfa - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah beta-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu alfa - amylázy, obsah beta - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu
Czech name
Složení mezizrnného plynu při klíčení ječmene jarního a jeho vliv na jakost sladu
Czech description
Předmětem výzkumu v projektu VC -- Vliv složení mezizrnného plynu na výtěžnost a kvalitu sladu je zjistit vztahy a koncentrace mezi jednotlivými složkami plynu na kvalitu sladu, která je charakterizována : obsahem vody během máčení ječmene, výtěžností sladování a ztrátami v koříncích a prodýcháním sušiny, obsahem beta- glukanů ve sladu, modifikací a homogenitou sladu a aktivitou alfa- amylázy. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil: 1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladovánía ztráty prodýcháním, na aktivitu alfa - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah beta-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu alfa - amylázy, obsah beta - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
ED - Physiology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
53
Issue of the periodical within the volume
10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
308-309
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—