Determination and evaluation in vitro organic matter digestibility of maize silage with different dry matter content
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131021" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131021 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny
Original language description
V pokusu byl sledován vliv rozdílného složení a obsahu sušiny kukuřičné siláže na in vitro stravitelnost organické hmoty. V práci byla použita in vitro pepsin celulázová metoda, která ke stanovení stravitelnosti sušiny a organické hmoty krmiv používá pepsin a celulázu Trichoderma viridis). Stravitelnost organické hmoty byla provedena na přístroji Daisy II incubator (inkubací vzorků v kyselém prostředí pepsinu, hydrolýza škrobu byla modifikována zahřátím na vyšší teplotu a následně proběhla inkubace v pufrovaném roztoku celulázy (Trichoderma viridis). Výhodou této metody je relativní rychlost stanovení a poměrně dobrá standardizovatelnost výsledků. Z výsledků 20 analyzovaných vzorků kukuřičné siláže s obsahem sušiny v rozmezí < 325 g/kg; resp. > 325 a <390 g/kg vyplynulo proti očekávání zjištění, že průměrná stravitelnost organické hmoty kukuřičné siláže byla vyšší (81,46 %) u souboru siláží s vyšším (356,9 g /kg) průměrným obsahem sušiny, než u siláží (80,57 %) s nižším průměrným obsa
Czech name
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny
Czech description
V pokusu byl sledován vliv rozdílného složení a obsahu sušiny kukuřičné siláže na in vitro stravitelnost organické hmoty. V práci byla použita in vitro pepsin celulázová metoda, která ke stanovení stravitelnosti sušiny a organické hmoty krmiv používá pepsin a celulázu Trichoderma viridis). Stravitelnost organické hmoty byla provedena na přístroji Daisy II incubator (inkubací vzorků v kyselém prostředí pepsinu, hydrolýza škrobu byla modifikována zahřátím na vyšší teplotu a následně proběhla inkubace v pufrovaném roztoku celulázy (Trichoderma viridis). Výhodou této metody je relativní rychlost stanovení a poměrně dobrá standardizovatelnost výsledků. Z výsledků 20 analyzovaných vzorků kukuřičné siláže s obsahem sušiny v rozmezí < 325 g/kg; resp. > 325 a <390 g/kg vyplynulo proti očekávání zjištění, že průměrná stravitelnost organické hmoty kukuřičné siláže byla vyšší (81,46 %) u souboru siláží s vyšším (356,9 g /kg) průměrným obsahem sušiny, než u siláží (80,57 %) s nižším průměrným obsa
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Dni výživy zvierat. Zborník príspevkov z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou
ISBN
978-80-552-0072-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
SPU Nitra
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Jan 1, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—