All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

In vitro digestibility of organic matter of total mixed rations with the supplementation of yeast culture using the method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131092" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131092 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    In vitro digestibility of organic matter of total mixed rations with the supplementation of yeast culture using the method

  • Original language description

    We conducted this study to evaluate the new in vitro system, DAISYII to determine organic matter (OM) digestibility in ruminant feedstuffs with and without addition of the yeast culture (RUMEX) in the amount of 0 grams; 0.30 grams and 2.40 grams/2L of rumen fluid. Two types of total mix rations (TMR) were used in the experiment. Feedstufs samples were mixed in the ruminal fluid of cows. The material was incubated at 39 degrees of Celsius for 48 hours. Results from the DAISYII were compared with one another. Higher fibrous material content in 1 kilogram of dry matter (199.4 grams or 215.3 grams) and less energy ME (11.54 MJ or 11.79 MJ/kilogram of dry matter) in each TMR gave rise to worse organic matter digestibility. The highest digestibility of organic matter was noted at TMR 1 (82.64 % (0 g ) or 84.17 % (0.30 g) or 85.96 % (2.4 g) with the addition of the yeast culture). The lowest digestibility was noted at TMR with the higher crude fibre and ADF content (78.86 % (0 g) or 82.17 % (

  • Czech name

    Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty tmr s přídavkem kvasinkové kultury

  • Czech description

    V modelovém pokusu byl zjišťován v in vitro podmínkách vliv přídavku kvasinkové kultury na stravitelnost organické hmoty (OH) směsných krmných dávek (TMR). Byly testovány dvě TMR s odlišným chemickým složením s rozdílným přídavkem kvasinkové kultury přidávané k bachorové tekutině. Stravitelnost OH byla prováděna na přístroji DAISYII Incubator s využitím analyzované bachorové tekutiny, ke které bylo přidáváno diferencované (0; 0,3; 2,4 g/2 litry) množství kvasinkové kultury. Vzorky krmiva byly mixovány sbachorovou tekutinou, materiál byl inkubován v přístroji při teplotě 39 °C po dobu 48 hodin. Výsledky byly matematicky vyhodnoceny. Vyšší koncentrace vlákniny, resp. frakce ADF měly negativní vliv na ukazatele in vitro stravitelnosti organické hmoty. Vyšší stravitelnost OH byla zjištěna u TMR 1 (82.64 % (0 g ), nebo 84.17 % (0.30 g) nebo 85.96 % (2.4 g) s přídavkem kvasinkové kultury.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Dni výživy a veterinárnej dietetiky VIII

  • ISBN

    978-80-8077-079-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Univerzita veterinárského lekárstva v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Sep 9, 2008

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article