Nutritive value and content of vitamins and minerals in products of reducing diet
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00138297" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00138297 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnota, obsah vitaminů a minerálních látekv produktech pro redukční vyživu
Original language description
Cílem této práce bylo srovnání doporučeného denního příjmu energie, sacharidů, bílkovin, tuků, minerálních látek a vitaminů s průměrným obsahem těchto složek ve výrobcích společnosti Diet Plus určených pro redukční dietu. Ke stanovení průměrného denníhopříjmu jednotlivých živin byl použit soubor výrobků určených pro 1 týden redukční diety. Porovnáním obsahu živin v souboru výrobků s výživovým doporučením WHO bylo zjištěno, že dieta vyhovuje zásadám racionální stravy. Obsah vlákniny v souboru výrobků odpovídá doporučenému dennímu příjmu vlákniny (30--35g/den) a trojpoměr živin, tedy obsah sacharidů, bílkovin a tuků, odpovídám zásadám redukční výživy. Obsahem minerálních látek a vitaminů dieta nevyhovuje doporučeným denním dávkám. Je zjevné, že je třebauvedenou dietu obohatit dostatečným příjmem ovoce a zeleniny (každý den nejméně 400 g), případně doplnit vhodnými doplňky stravy.
Czech name
Nutriční hodnota, obsah vitaminů a minerálních látekv produktech pro redukční vyživu
Czech description
Cílem této práce bylo srovnání doporučeného denního příjmu energie, sacharidů, bílkovin, tuků, minerálních látek a vitaminů s průměrným obsahem těchto složek ve výrobcích společnosti Diet Plus určených pro redukční dietu. Ke stanovení průměrného denníhopříjmu jednotlivých živin byl použit soubor výrobků určených pro 1 týden redukční diety. Porovnáním obsahu živin v souboru výrobků s výživovým doporučením WHO bylo zjištěno, že dieta vyhovuje zásadám racionální stravy. Obsah vlákniny v souboru výrobků odpovídá doporučenému dennímu příjmu vlákniny (30--35g/den) a trojpoměr živin, tedy obsah sacharidů, bílkovin a tuků, odpovídám zásadám redukční výživy. Obsahem minerálních látek a vitaminů dieta nevyhovuje doporučeným denním dávkám. Je zjevné, že je třebauvedenou dietu obohatit dostatečným příjmem ovoce a zeleniny (každý den nejméně 400 g), případně doplnit vhodnými doplňky stravy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Ediční středisko MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
MZLU v Brně
Event date
Mar 5, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—