The effect of pathogenic microorganisms and their secondary metabolites on hygienic feed quality.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145925" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145925 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv.
Original language description
Kukuřičná siláž patří k významným konzervovaným krmivům s nejvyšší koncentrací energie. Její sklizeň je plně mechanizovaná a složení sušiny silážní kukuřice je dobrým předpokladem k úspěšné konzervaci. Kukuřice jako plodina má bezkonkurenčně nejvyšší pěstitelský potenciál ha výnosu energie. Existuje vztah mezi výší stravitelnosti OH a koncentrací vlákniny a škrobu. Konzervace silážováním musí zajistit vysoké kvalitativní parametry krmiva. Velkou pozornost je nezbytné věnovat k minimalizaci rozvoje nežádoucích a patogenních mikroorganismů, které způsobují nejen snížení nutriční hodnoty této plodiny, ale mohou být příčinou alimentárních, reprodukčních a jiných onemocnění. Zvláště významné je v zemědělských podnicích organizovat a provádět správnou výrobní praxi, při které dochází k minimalizaci těchto mikroorganismů a také rizika tvorby jejich metabolitů. Kukuřičné siláže s neúspěšným fermentačním procesem, siláže mikrobiálně změněné (činností kvasinek, plísní, bakterií), resp. tepelně p
Czech name
Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv.
Czech description
Kukuřičná siláž patří k významným konzervovaným krmivům s nejvyšší koncentrací energie. Její sklizeň je plně mechanizovaná a složení sušiny silážní kukuřice je dobrým předpokladem k úspěšné konzervaci. Kukuřice jako plodina má bezkonkurenčně nejvyšší pěstitelský potenciál ha výnosu energie. Existuje vztah mezi výší stravitelnosti OH a koncentrací vlákniny a škrobu. Konzervace silážováním musí zajistit vysoké kvalitativní parametry krmiva. Velkou pozornost je nezbytné věnovat k minimalizaci rozvoje nežádoucích a patogenních mikroorganismů, které způsobují nejen snížení nutriční hodnoty této plodiny, ale mohou být příčinou alimentárních, reprodukčních a jiných onemocnění. Zvláště významné je v zemědělských podnicích organizovat a provádět správnou výrobní praxi, při které dochází k minimalizaci těchto mikroorganismů a také rizika tvorby jejich metabolitů. Kukuřičné siláže s neúspěšným fermentačním procesem, siláže mikrobiálně změněné (činností kvasinek, plísní, bakterií), resp. tepelně p
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: The influence of microorganisms and their secondary metabolites on hygienic feed quality</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Kukuřice v praxi 2009
ISBN
978-80-7375-263-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—