All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184067" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184067 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html" target="_blank" >http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kulinární využití tvarůžků

  • Original language description

    Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. "Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,"svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. "Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme," prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. "Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,"dodal.To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky,

  • Czech name

    Kulinární využití tvarůžků

  • Czech description

    Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. "Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,"svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. "Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme," prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. "Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,"dodal.To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky,

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Brno, Mendelova univerzita v Brně

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    30

  • Foreign attendee count

    0

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce