Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184067" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184067 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html" target="_blank" >http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kulinární využití tvarůžků
Original language description
Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. "Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,"svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. "Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme," prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. "Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,"dodal.To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky,
Czech name
Kulinární využití tvarůžků
Czech description
Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. "Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,"svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. "Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme," prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. "Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,"dodal.To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky,
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Brno, Mendelova univerzita v Brně
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
30
Foreign attendee count
0
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce