Intensiv breeding od pikeperch: quality of meat.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00183799" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00183799 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Intenzivní chov candáta obecného: vliv technologie chovu na kvalitu jeho svaloviny.
Original language description
Příspěvek obsahuje souhrn poznatků o vlivu podmínek chovu na nutriční hodnotu masa candáta obecného.Na základě výsledků realizovaných analýz je možné konstatovat, že je k dispozici technologie chovu candáta obecného v kontrolovaných podmínkách produkující kvalitní potravinu srovnatelnou s přirozenými podmínkami. Dosažené hodnoty jednotlivých sledovaných parametrů jsou srovnatelné s tradičním rybničním chovem. Díky příznivé hodnotě výtěžnosti filet, jako finálního produktu vysoké jakosti na úrovni dosahující až 50 %, lze využít k jejich produkci candáta o nižší kusové hmotnosti. Vyšší obsah tuku, v použitých krmných směsí jen mírně ovlivnil jejich obsah ve svalovině ryb, nicméně ani v nejvyšší úrovni nebyla výrazně překročena úroveň 1,5 %. Použití krmných směsí zvýšilo obsah tuku ve vnitřnostech, i když v případě bohaté potravní nabídky dochází k ukládání tuku ve vnitřnostním komplexu (až na úroveň několika desítek procent) i při rybničním chovu. Samostatná pozornost byla věnována spekt
Czech name
Intenzivní chov candáta obecného: vliv technologie chovu na kvalitu jeho svaloviny.
Czech description
Příspěvek obsahuje souhrn poznatků o vlivu podmínek chovu na nutriční hodnotu masa candáta obecného.Na základě výsledků realizovaných analýz je možné konstatovat, že je k dispozici technologie chovu candáta obecného v kontrolovaných podmínkách produkující kvalitní potravinu srovnatelnou s přirozenými podmínkami. Dosažené hodnoty jednotlivých sledovaných parametrů jsou srovnatelné s tradičním rybničním chovem. Díky příznivé hodnotě výtěžnosti filet, jako finálního produktu vysoké jakosti na úrovni dosahující až 50 %, lze využít k jejich produkci candáta o nižší kusové hmotnosti. Vyšší obsah tuku, v použitých krmných směsí jen mírně ovlivnil jejich obsah ve svalovině ryb, nicméně ani v nejvyšší úrovni nebyla výrazně překročena úroveň 1,5 %. Použití krmných směsí zvýšilo obsah tuku ve vnitřnostech, i když v případě bohaté potravní nabídky dochází k ukládání tuku ve vnitřnostním komplexu (až na úroveň několika desítek procent) i při rybničním chovu. Samostatná pozornost byla věnována spekt
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník referátů konference 2012 Intenzivní metody chovu ryb a ochrana kvality vod.
ISBN
978-80-260-1432-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
41-49
Publisher name
Rybářství Třeboň a.s.
Place of publication
Třeboň
Event location
Třeboň
Event date
Jan 1, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—