All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of summer temperatures in cow-shed on composition and technological properties of bulk tank milk samples of Holstein and Czech Fleckvieh cows

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190344" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190344 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv letních teplot ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského a českého strakatého skotu

  • Original language description

    Cílem předložené studie bylo zhodnotit vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka. Jednou týdně byl odebrán bazénový vzorek mlékana na dvou mléčných farmách, na kterých je chován holštýnský (farma A) a český strakatý skot (farma B). Pokus byl prováděn v letním období od 3. června do 2. září 2011. Další den po odběru vzorků byly analyzovány následující parametry mléka v laboratoři: obsah bílkovin (%), obsah tuku (%), titrační kyselost (SH), syřitelnost (s) a kvalita sýřeniny (1-5 bodů). Průměrné denní teploty odběrových dnů byly spočítány z 15 minutových intervalů záznamů získaných pomocí data loggerů Hobo (Onset) umístěných v kohoutkové výšce krav. Průměrné denní teploty na obou farmách byly v rozmezí 14,92 - 28,51 ° C ve sledovaném období. Průměrný obsah bílkovin resp. obsah tuku byl 3,22%, resp. 3,85% (farma A) a 3,42% resp. 3,9% (farma B). Pokud jde o technologické vlastnosti, průměrná syřitelnost byla 207 sekund na farmě A a 196 na farmě B.

  • Czech name

    Vliv letních teplot ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského a českého strakatého skotu

  • Czech description

    Cílem předložené studie bylo zhodnotit vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka. Jednou týdně byl odebrán bazénový vzorek mlékana na dvou mléčných farmách, na kterých je chován holštýnský (farma A) a český strakatý skot (farma B). Pokus byl prováděn v letním období od 3. června do 2. září 2011. Další den po odběru vzorků byly analyzovány následující parametry mléka v laboratoři: obsah bílkovin (%), obsah tuku (%), titrační kyselost (SH), syřitelnost (s) a kvalita sýřeniny (1-5 bodů). Průměrné denní teploty odběrových dnů byly spočítány z 15 minutových intervalů záznamů získaných pomocí data loggerů Hobo (Onset) umístěných v kohoutkové výšce krav. Průměrné denní teploty na obou farmách byly v rozmezí 14,92 - 28,51 ° C ve sledovaném období. Průměrný obsah bílkovin resp. obsah tuku byl 3,22%, resp. 3,85% (farma A) a 3,42% resp. 3,9% (farma B). Pokud jde o technologické vlastnosti, průměrná syřitelnost byla 207 sekund na farmě A a 196 na farmě B.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2012 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-838-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    20-24

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Event location

    VŠCHT Praha

  • Event date

    Jan 1, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article