Optimalization of methods suitable for assessment of volatiles in beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907635" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907635 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace metod vhodných pro stanovení těkavých látek v pivu
Original language description
Příspěvek pojednává o stanovení nevhodnějšího způsobu přípravy vzorku pro rozbor těkavých látek v pivu plynovou chromatografií a o určení optimální metodiky chromatografické analýzy. Pro stanovení nejvhodnější stacionární fáze pro plynovou chromatografiibylo testováno několik kolon. Dále se určoval nejvhodnější teplotní režim pro účinnou separaci analyzovaných látek, průtok nosného plynu apod. Detekce analytů probíhala na plamenově ionizačním detektoru a na hmotnostním spektrometru. Pro separaci těkavých látek z matrice a pro jejich zakoncentrování byly testovány mikroextrakce na tuhou fázi, kapalinová extrakce a termální desorpce.
Czech name
Optimalizace metod vhodných pro stanovení těkavých látek v pivu
Czech description
Příspěvek pojednává o stanovení nevhodnějšího způsobu přípravy vzorku pro rozbor těkavých látek v pivu plynovou chromatografií a o určení optimální metodiky chromatografické analýzy. Pro stanovení nejvhodnější stacionární fáze pro plynovou chromatografiibylo testováno několik kolon. Dále se určoval nejvhodnější teplotní režim pro účinnou separaci analyzovaných látek, průtok nosného plynu apod. Detekce analytů probíhala na plamenově ionizačním detektoru a na hmotnostním spektrometru. Pro separaci těkavých látek z matrice a pro jejich zakoncentrování byly testovány mikroextrakce na tuhou fázi, kapalinová extrakce a termální desorpce.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
1200-1209
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 21, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000366461200140