Interrealtionship between lactose content, chlorides content and somatic cell count in bulk milk samples from Czech Fleckvieh breed
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200205" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200205 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vzájemný vztah obsahu laktózy, chloridů a počtu somatických buněk v bazénových vzorcích mléka dojnic českého strakatého skotu
Original language description
Práce se zabývá vztahem mezi obsahem laktózy, chloridů a počtu somatických buněk v bazénových vzorcích mléka dojnic českého strakatého skotu. V období od 24.1.2013 do 2.4.2013 byly denně odebírány bazénové vzorky mléka dojnic tohoto plemene chovaného nafarmě GenAGRO Říčany, a.s. Ve vzorcích byl měřen obsah laktózy, chloridů a počet somatických buněk. Při vyhodnocení vzájemného vztahu mezi obsahem laktózy, chloridů a počtu somatických buněk v bazénových vzorcích mléka dojnic českého strakatého skotu bylpro obsah laktózy a počet somatických buněk vyhodnocen korelační koeficient r = -0,29; P less than 0,05, což poukazovalo na slabě těsný, statisticky průkazný vztah.
Czech name
Vzájemný vztah obsahu laktózy, chloridů a počtu somatických buněk v bazénových vzorcích mléka dojnic českého strakatého skotu
Czech description
Práce se zabývá vztahem mezi obsahem laktózy, chloridů a počtu somatických buněk v bazénových vzorcích mléka dojnic českého strakatého skotu. V období od 24.1.2013 do 2.4.2013 byly denně odebírány bazénové vzorky mléka dojnic tohoto plemene chovaného nafarmě GenAGRO Říčany, a.s. Ve vzorcích byl měřen obsah laktózy, chloridů a počet somatických buněk. Při vyhodnocení vzájemného vztahu mezi obsahem laktózy, chloridů a počtu somatických buněk v bazénových vzorcích mléka dojnic českého strakatého skotu bylpro obsah laktózy a počet somatických buněk vyhodnocen korelační koeficient r = -0,29; P less than 0,05, což poukazovalo na slabě těsný, statisticky průkazný vztah.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.
ISBN
978-80-7375-755-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
53-55
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 16, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—