All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Properties of honey and its testing for quality and authenticity

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A43908095" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:43908095 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vlastnosti medu a jeho zkoušení na jakost a pravost

  • Original language description

    Cílem příspěvku je poukázat na možnosti zlepšení přístupu především při zkoušení medu u několika vybra-ných parametrů: fermentace, zahřívání, aktivita enzymů a s tím částečně související antimikrobiální aktivita medů, a poukázat na současné nejčastější způsoby porušování medu. Diskutuje se: a) možnost využití limitu pro obsah glycerinu, b) nevhodnost dvojího přístupu k hodnocení limitu pro HMF, c) nutnost dořešit možnost využití hodnocení medu podle aktivity glukosooxidázy a případně invertázy, d) normovat antimikrobiální aktivitu některých zvláštních druhových medů s vysokými antimikrobiálními účinky. Porušování cizorodými cukry vyžaduje další zkoumání podstaty složení medu a hledání originálních znaků jeho pravosti.

  • Czech name

    Vlastnosti medu a jeho zkoušení na jakost a pravost

  • Czech description

    Cílem příspěvku je poukázat na možnosti zlepšení přístupu především při zkoušení medu u několika vybra-ných parametrů: fermentace, zahřívání, aktivita enzymů a s tím částečně související antimikrobiální aktivita medů, a poukázat na současné nejčastější způsoby porušování medu. Diskutuje se: a) možnost využití limitu pro obsah glycerinu, b) nevhodnost dvojího přístupu k hodnocení limitu pro HMF, c) nutnost dořešit možnost využití hodnocení medu podle aktivity glukosooxidázy a případně invertázy, d) normovat antimikrobiální aktivitu některých zvláštních druhových medů s vysokými antimikrobiálními účinky. Porušování cizorodými cukry vyžaduje další zkoumání podstaty složení medu a hledání originálních znaků jeho pravosti.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    63

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    456-457

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database