Properties of honey and its testing for quality and authenticity
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A43908095" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:43908095 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vlastnosti medu a jeho zkoušení na jakost a pravost
Original language description
Cílem příspěvku je poukázat na možnosti zlepšení přístupu především při zkoušení medu u několika vybra-ných parametrů: fermentace, zahřívání, aktivita enzymů a s tím částečně související antimikrobiální aktivita medů, a poukázat na současné nejčastější způsoby porušování medu. Diskutuje se: a) možnost využití limitu pro obsah glycerinu, b) nevhodnost dvojího přístupu k hodnocení limitu pro HMF, c) nutnost dořešit možnost využití hodnocení medu podle aktivity glukosooxidázy a případně invertázy, d) normovat antimikrobiální aktivitu některých zvláštních druhových medů s vysokými antimikrobiálními účinky. Porušování cizorodými cukry vyžaduje další zkoumání podstaty složení medu a hledání originálních znaků jeho pravosti.
Czech name
Vlastnosti medu a jeho zkoušení na jakost a pravost
Czech description
Cílem příspěvku je poukázat na možnosti zlepšení přístupu především při zkoušení medu u několika vybra-ných parametrů: fermentace, zahřívání, aktivita enzymů a s tím částečně související antimikrobiální aktivita medů, a poukázat na současné nejčastější způsoby porušování medu. Diskutuje se: a) možnost využití limitu pro obsah glycerinu, b) nevhodnost dvojího přístupu k hodnocení limitu pro HMF, c) nutnost dořešit možnost využití hodnocení medu podle aktivity glukosooxidázy a případně invertázy, d) normovat antimikrobiální aktivitu některých zvláštních druhových medů s vysokými antimikrobiálními účinky. Porušování cizorodými cukry vyžaduje další zkoumání podstaty složení medu a hledání originálních znaků jeho pravosti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Volume of the periodical
63
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
456-457
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—