All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Important groups of microorganisms in cow's, goat's and sheep's milk from the various farm's breeding

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228865" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00228865 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://tresen.vscht.cz/tmt/CPS2014/wp-content/uploads/2014/11/CPS2014fin.pdf" target="_blank" >http://tresen.vscht.cz/tmt/CPS2014/wp-content/uploads/2014/11/CPS2014fin.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Významné skupiny mikroorganismů v kravském, kozím a ovčím mléce z různých faremních chovů

  • Original language description

    Kvalita syrového mléka má rozhodující význam pro jeho další zpracování a pro kvalitu mléčných výrobků. Jedním z nejvýznamnějších faktorů ovlivňujících kvalitu syrového mléka je jeho mikrobiální kontaminace. Cílem této práce bylo zjistit míru mikrobiálníkontaminace syrového mléka v jednotlivých ročních obdobích. Pro potřeby experimentu bylo analyzováno syrové kravské (5 farem), kozí (3 farmy) a ovčí (3 farmy) mléko pocházející z farem s různým stylem hospodaření a s různým počtem dojených zvířat. Vzorkybyly odebírány vždy jednou za dané roční období. V mléce byly standardními postupy stanoveny následující skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), psychrotrofní mikroorganismy, bakterie č. Enterobacteriaceae, bakterie mléčného kysání (laktobacily), enterokoky, aerobní a anaerobní termorezistentní mikroorganismy (TMRae, TMRan) a mikromycety (kvasinky a plísně). V syrovém kravském mléce byla zjištěna tato rozpětí počtů mikroorganismů: CPM 103 -- 106 KTJ/ml, psychrotrofní

  • Czech name

    Významné skupiny mikroorganismů v kravském, kozím a ovčím mléce z různých faremních chovů

  • Czech description

    Kvalita syrového mléka má rozhodující význam pro jeho další zpracování a pro kvalitu mléčných výrobků. Jedním z nejvýznamnějších faktorů ovlivňujících kvalitu syrového mléka je jeho mikrobiální kontaminace. Cílem této práce bylo zjistit míru mikrobiálníkontaminace syrového mléka v jednotlivých ročních obdobích. Pro potřeby experimentu bylo analyzováno syrové kravské (5 farem), kozí (3 farmy) a ovčí (3 farmy) mléko pocházející z farem s různým stylem hospodaření a s různým počtem dojených zvířat. Vzorkybyly odebírány vždy jednou za dané roční období. V mléce byly standardními postupy stanoveny následující skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), psychrotrofní mikroorganismy, bakterie č. Enterobacteriaceae, bakterie mléčného kysání (laktobacily), enterokoky, aerobní a anaerobní termorezistentní mikroorganismy (TMRae, TMRan) a mikromycety (kvasinky a plísně). V syrovém kravském mléce byla zjištěna tato rozpětí počtů mikroorganismů: CPM 103 -- 106 KTJ/ml, psychrotrofní

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    133-138

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article