The effect of addition Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac and K-gel on yield and quality spring barely grain
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906216" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906216 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv použití přípravků Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene
Original language description
V rámci jednoletého maloparcelního pokusu byl testován vliv přípravku Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene odrůdy Prestige. Při předseťové přípravě byl celoplošně aplikován dusík v množství 54 kgN.ha-1. Na počátku sloupkování proběhla 2. aplikace N-hnojiv v množství 30 kg N.ha-1. Ve fázi metání byly aplikovány testované přípravky. Byl vyhodnocen výnos a kvalita zrna z jednotlivých variant. Ze všech testovaných přípravků se nejlépe projevil K-gel, u kterého byly naměřeny nejvyšší hodnoty v rámci všech testovaných parametrů. Většina aplikací přispěla k vyššímu výnosu zrna i lepší technologické kvalitě.
Czech name
Vliv použití přípravků Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene
Czech description
V rámci jednoletého maloparcelního pokusu byl testován vliv přípravku Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene odrůdy Prestige. Při předseťové přípravě byl celoplošně aplikován dusík v množství 54 kgN.ha-1. Na počátku sloupkování proběhla 2. aplikace N-hnojiv v množství 30 kg N.ha-1. Ve fázi metání byly aplikovány testované přípravky. Byl vyhodnocen výnos a kvalita zrna z jednotlivých variant. Ze všech testovaných přípravků se nejlépe projevil K-gel, u kterého byly naměřeny nejvyšší hodnoty v rámci všech testovaných parametrů. Většina aplikací přispěla k vyššímu výnosu zrna i lepší technologické kvalitě.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-220-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
93-98
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 4, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—