All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Vegetable: cultivation, fertilization and protection

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43922494" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43922494 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43310/22:43922494 RIV/62156489:43510/22:43922494

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zelenina: pěstování, výživa a ochrana

  • Original language description

    Publikace Zelenina představuje komplexní přehled zelenin, se kterými se může čtenář setkat na domácím a zahraničním trhu. Kniha zahrnuje všechny významné skupiny zelenin, roztříděné podle jejich využití. Každý hospodářsky významný druh je popsán v následující struktuře: názvosloví, popis a původ, požadavky na agroekologické podmínky stanoviště, nároky na výživu a hnojení, agrotechnika v polní výrobě, ochrana proti chorobám a škůdcům, sklizeň a stručná informace o rozsahu odrůdového spektra. Údaje jsou doplněny řadou citovaných literárních zdrojů a bohatou fotografickou dokumentací. Každá hlavní skupina zelenin je na začátku přehledu představena souhrnem významu, objemu produkce, případně zahraniční bilance a také údaji o nutriční hodnotě jednotlivých zelenin. S ohledem na rychlou změnu ekonomických parametrů jsou uvedeny pouze základní informace k ekonomice produkce. Vedle popisu jednotlivých druhů jsou také stručně uvedeny základní podmínky pro integrovanou a ekologickou produkci zeleniny. V přílohách jsou zahrnuty modelové příklady výpočtu nároků na hnojení. Příloha obsahuje i přehled hnojiv využitelných v zelinářství. U řady kapitol jsou doplněny poznatky výzkumu členů autorského kolektivu a možnost využití nových údajů v pěstitelské praxi. Kniha souhrnně představuje zelinářskou problematiku, a proto je určena pro vzdělávací účely odborných středních a vysokých škol, dále osloví farmářskou obec, stejně jako hobby pěstitele a všechny, kteří vnímají potřebu a význam zeleniny ve zdravém životním stylu.

  • Czech name

    Zelenina: pěstování, výživa a ochrana

  • Czech description

    Publikace Zelenina představuje komplexní přehled zelenin, se kterými se může čtenář setkat na domácím a zahraničním trhu. Kniha zahrnuje všechny významné skupiny zelenin, roztříděné podle jejich využití. Každý hospodářsky významný druh je popsán v následující struktuře: názvosloví, popis a původ, požadavky na agroekologické podmínky stanoviště, nároky na výživu a hnojení, agrotechnika v polní výrobě, ochrana proti chorobám a škůdcům, sklizeň a stručná informace o rozsahu odrůdového spektra. Údaje jsou doplněny řadou citovaných literárních zdrojů a bohatou fotografickou dokumentací. Každá hlavní skupina zelenin je na začátku přehledu představena souhrnem významu, objemu produkce, případně zahraniční bilance a také údaji o nutriční hodnotě jednotlivých zelenin. S ohledem na rychlou změnu ekonomických parametrů jsou uvedeny pouze základní informace k ekonomice produkce. Vedle popisu jednotlivých druhů jsou také stručně uvedeny základní podmínky pro integrovanou a ekologickou produkci zeleniny. V přílohách jsou zahrnuty modelové příklady výpočtu nároků na hnojení. Příloha obsahuje i přehled hnojiv využitelných v zelinářství. U řady kapitol jsou doplněny poznatky výzkumu členů autorského kolektivu a možnost využití nových údajů v pěstitelské praxi. Kniha souhrnně představuje zelinářskou problematiku, a proto je určena pro vzdělávací účely odborných středních a vysokých škol, dále osloví farmářskou obec, stejně jako hobby pěstitele a všechny, kteří vnímají potřebu a význam zeleniny ve zdravém životním stylu.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40105 - Horticulture, viticulture

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EF16_017%2F0002334" target="_blank" >EF16_017/0002334: Research Infrastructure for Young Scientists</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-88306-20-7

  • Number of pages

    256

  • Publisher name

    Profi Press s.r.o.

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS book