Microbiological control
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F23%3A43924449" target="_blank" >RIV/62156489:43210/23:43924449 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologická kontrola
Original language description
V kapitole je popsáno základní vybavení mikrobiologické laboratoře, zásady první pomoci a materiál nezbytný pro detekci mikroorganismů. Dále jsou zde specifikovány základní postupy při přípravě kultivačních půd, zásady odběru vzorků a přípravy pomůcek, vč. sterilace a dekontaminace. Kapitola popisuje metody stanovení počtů mikroorganismů mikrobiologickými metodami (stěrovou metodou, metodou membránových filtrů, hygicult, petrifilm, mikroskopiií, plotnovými metodami) a nemikrobiologickými metodami (ATP bioluminiscence, proteinový test). V kapitole jsou uvedeny zásady prevence kontaminace použitím systému HACCP.
Czech name
Mikrobiologická kontrola
Czech description
V kapitole je popsáno základní vybavení mikrobiologické laboratoře, zásady první pomoci a materiál nezbytný pro detekci mikroorganismů. Dále jsou zde specifikovány základní postupy při přípravě kultivačních půd, zásady odběru vzorků a přípravy pomůcek, vč. sterilace a dekontaminace. Kapitola popisuje metody stanovení počtů mikroorganismů mikrobiologickými metodami (stěrovou metodou, metodou membránových filtrů, hygicult, petrifilm, mikroskopiií, plotnovými metodami) a nemikrobiologickými metodami (ATP bioluminiscence, proteinový test). V kapitole jsou uvedeny zásady prevence kontaminace použitím systému HACCP.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Mikrobiologie v pivovarnictví: teorie, praxe, sanitace, MIBI, HACCP, senzorická analýza
ISBN
978-80-908624-4-9
Number of pages of the result
56
Pages from-to
146-201
Number of pages of the book
303
Publisher name
Beer Academy s.r.o.
Place of publication
Říčany
UT code for WoS chapter
—