All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological control

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F23%3A43924449" target="_blank" >RIV/62156489:43210/23:43924449 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologická kontrola

  • Original language description

    V kapitole je popsáno základní vybavení mikrobiologické laboratoře, zásady první pomoci a materiál nezbytný pro detekci mikroorganismů. Dále jsou zde specifikovány základní postupy při přípravě kultivačních půd, zásady odběru vzorků a přípravy pomůcek, vč. sterilace a dekontaminace. Kapitola popisuje metody stanovení počtů mikroorganismů mikrobiologickými metodami (stěrovou metodou, metodou membránových filtrů, hygicult, petrifilm, mikroskopiií, plotnovými metodami) a nemikrobiologickými metodami (ATP bioluminiscence, proteinový test). V kapitole jsou uvedeny zásady prevence kontaminace použitím systému HACCP.

  • Czech name

    Mikrobiologická kontrola

  • Czech description

    V kapitole je popsáno základní vybavení mikrobiologické laboratoře, zásady první pomoci a materiál nezbytný pro detekci mikroorganismů. Dále jsou zde specifikovány základní postupy při přípravě kultivačních půd, zásady odběru vzorků a přípravy pomůcek, vč. sterilace a dekontaminace. Kapitola popisuje metody stanovení počtů mikroorganismů mikrobiologickými metodami (stěrovou metodou, metodou membránových filtrů, hygicult, petrifilm, mikroskopiií, plotnovými metodami) a nemikrobiologickými metodami (ATP bioluminiscence, proteinový test). V kapitole jsou uvedeny zásady prevence kontaminace použitím systému HACCP.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Mikrobiologie v pivovarnictví: teorie, praxe, sanitace, MIBI, HACCP, senzorická analýza

  • ISBN

    978-80-908624-4-9

  • Number of pages of the result

    56

  • Pages from-to

    146-201

  • Number of pages of the book

    303

  • Publisher name

    Beer Academy s.r.o.

  • Place of publication

    Říčany

  • UT code for WoS chapter