Values of the redox potential in the course of post-harvest maturation of barley caryopses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A21100019" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:21100019 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnoty redoxního potenciálu v průběhu posklizňového dozrávání obilek ječmene
Original language description
V průběhu dozrávání a posklizňového dozrávání byly sledovány měnící se hodnoty redoxního potenciálu u dvou odrůd jarního ječmene: Akcent a Krona. Nejprve vysoké hodnoty (kolem 200 mV v I. odběru, tj. měsíc před sklizní) se s postupem doby snižovaly až nahodnoty více jak poloviční. Během dormance (III. - IV. odběr) byl redoxní potenciál u Akcentu dvakrát vyšší (cca 100 mV) než u Krony (cca 50 mV). V aerobních podmínkách byl redoxní potenciál vyšší než v anaerobních, přičemž většina rozdílů těchto hodnotbyla průkazná nebo vysoce průkazná.
Czech name
Hodnoty redoxního potenciálu v průběhu posklizňového dozrávání obilek ječmene
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
ED - Physiology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA522%2F97%2F0366" target="_blank" >GA522/97/0366: Endogenous and exogenous factors of dormacy of caryposes malting barley</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Fyziologické aspekty posklizňového dozrávání sladovnického ječmene
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU, Brno
Place of publication
MZLU, Brno, Czech Republic
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—