All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

CSR Management in Sugar Industry of Northern and Southern China according to Water Footprint Criteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F20%3A43918256" target="_blank" >RIV/62156489:43310/20:43918256 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/46747885:24310/20:00007865

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/286-291.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/286-291.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    CSR management v cukrovarnictví severní a jižní Číny dle kritérií Water Footprint

  • Original language description

    Metodika vodní stopy (Water Footprint) umožňuje komparovat vodní náročnost a efektivitu vodního hospodářství i v oblasti cukrovarnictví. Měří vodní stopu pěstování cukrodárných rostlin (zelená stopa), vodní stopu výroby cukru a zpracování plodiny v cukrovarech (modrá vodní stopa) a vodní stopu odpadních vod při výrobě a distribuci cukru (šedá vodní stopa). Součtem dílčích vodních stop lze propočítat výslednou vodní stopu na výrobu jedné tuny cukru. Na příkladu dnešní Číny tak autoři srovnávají odlišné vodní stopy při výrobě řepného cukru a cukru třtinového. Řepný cukr pěstovaný na severu má výrazně nižší stopu (zelenou a modrou) než třtina na jihu země. Vodní stopa je nástrojem jak měřit výkonnost CSR managementu, tedy přístupu řízení, který zohledňuje šetření vodou a udržuje udržitelný rozvoj zemědělství v době rizik nedostatku sladké vody v budoucnu.

  • Czech name

    CSR management v cukrovarnictví severní a jižní Číny dle kritérií Water Footprint

  • Czech description

    Metodika vodní stopy (Water Footprint) umožňuje komparovat vodní náročnost a efektivitu vodního hospodářství i v oblasti cukrovarnictví. Měří vodní stopu pěstování cukrodárných rostlin (zelená stopa), vodní stopu výroby cukru a zpracování plodiny v cukrovarech (modrá vodní stopa) a vodní stopu odpadních vod při výrobě a distribuci cukru (šedá vodní stopa). Součtem dílčích vodních stop lze propočítat výslednou vodní stopu na výrobu jedné tuny cukru. Na příkladu dnešní Číny tak autoři srovnávají odlišné vodní stopy při výrobě řepného cukru a cukru třtinového. Řepný cukr pěstovaný na severu má výrazně nižší stopu (zelenou a modrou) než třtina na jihu země. Vodní stopa je nástrojem jak měřit výkonnost CSR managementu, tedy přístupu řízení, který zohledňuje šetření vodou a udržuje udržitelný rozvoj zemědělství v době rizik nedostatku sladké vody v budoucnu.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50704 - Environmental sciences (social aspects)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    136

  • Issue of the periodical within the volume

    7-8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    286-291

  • UT code for WoS article

    000562021900009

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85090809719