Sugar Cane and Production of Sugar in Dominican Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F23%3A43922892" target="_blank" >RIV/62156489:43310/23:43922892 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/34-38.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/34-38.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkce cukrové třtiny a cukru Dominikánské republiky
Original language description
Tento článek popisuje význam cukrové třtiny pro zemědělskou politiku Dominikánské republiky. V textu je popsána historie pěstování cukrové třtiny a její význam pro dominikánské hospodářství, především s ohledem na vývoj po roce 2000. Dominikánská republika v minulosti patřila mezi nejvýznamnější světové producenty cukru vyráběného z cukrové třtiny (4. místo 80. letech 20. století), nicméně vývoj po roce 1990 vedl k snížení celkového objemu produkce cukru. V textu jsou zachyceny nejenom historické reálie dominikánského cukrovarnického průmyslu, ale i trendy a faktory, které mají významný vliv na pěstování a zpracování cukrové třtiny a výroby cukru po roce 2000. V posledních letech Dominikánská republika ustupuje od monokulturního zemědělství, zaměřuje se i na kávu, kakao, tabák či banány. Podstatnou součástí Dominikánského hospodářství po roce 2000 je i cestovní ruch.
Czech name
Produkce cukrové třtiny a cukru Dominikánské republiky
Czech description
Tento článek popisuje význam cukrové třtiny pro zemědělskou politiku Dominikánské republiky. V textu je popsána historie pěstování cukrové třtiny a její význam pro dominikánské hospodářství, především s ohledem na vývoj po roce 2000. Dominikánská republika v minulosti patřila mezi nejvýznamnější světové producenty cukru vyráběného z cukrové třtiny (4. místo 80. letech 20. století), nicméně vývoj po roce 1990 vedl k snížení celkového objemu produkce cukru. V textu jsou zachyceny nejenom historické reálie dominikánského cukrovarnického průmyslu, ale i trendy a faktory, které mají významný vliv na pěstování a zpracování cukrové třtiny a výroby cukru po roce 2000. V posledních letech Dominikánská republika ustupuje od monokulturního zemědělství, zaměřuje se i na kávu, kakao, tabák či banány. Podstatnou součástí Dominikánského hospodářství po roce 2000 je i cestovní ruch.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
40101 - Agriculture
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Volume of the periodical
139
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
34-38
UT code for WoS article
001000151100001
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85146744900